Számos magyar iskolát támogat az oktatásügyi minisztérium most meghirdetett pályázata

Számos magyar iskolát támogat az oktatásügyi minisztérium most meghirdetett pályázata

A szlovák oktatásügyi minisztérium közzétette a nemzetiségi iskolák számára meghirdetett pályázatának eredményeit. A regionális és multikulturális nevelésre összpontosító pályázat közel harminc iskola programjának megvalósítását támogatja.

Mint a közleményben olvasható, a szaktárca pályázatára harmincegy oktatási intézmény jelentkezett. A benevezett projektek összköltsége 56 277 eurót tett ki.

A tanintézmények szeptember 10-ig jelentkezhettek a támogatásra. Mint Gajdács Mónika, az oktatásügyi minisztérium nemzetiségi oktatásért felelős főosztályának igazgatója a Felvidék.ma-nak korábban elmondta: az előző évhez hasonlóan idén is 45 ezer eurót különített el a tárca a kisebbségi iskolák programjaira, újdonság azonban, hogy idén az iskoláknak már nem kell önrészt felmutatniuk a pályázatra való jelentkezéshez.

A legtöbb tanintézmény 2000 eurós támogatásban részesült. Pár iskola ettől kisebb anyagi segítséget kapott a szaktárcától. A legtöbb támogatott iskola magyar tanítási nyelvű. A Felvidék szinte össze térségéből találunk sikeres magyar tanintézményeket.

Hírdetés

Ugyanakkor fesztiválok, avagy olvasósarok létrehozása is megvalósul az állami forrásokból.

A teljes névsor ITT tekinthető meg.

A támogatásból megvalósuló aktivitást még az idei naptári évben kell megvalósítani. Az oktatási minisztérium minden évben egyszer hirdeti meg a kisebbségi tanintézményeknek nyújtandó támogatásra irányuló pályázatát.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »