Szalay Annamária munkássága előtt tiszteleg a közmédia

Szalay Annamária munkássága előtt tiszteleg a közmédia

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács egykori első elnökére dokumentumfilmmel emlékezik a közmédia. A Szalay Annamária – A felnövekvő generációk védelmében című műsort az egykori politikus, újságíró születésének napján, szeptember 16-án mutatja be a Duna.

Szalay Annamária médiatörténeti jelentőségű munkásságát megörökítő dokumentumfilmet készíttetett a közmédia, amelyet szeptember 16-án 23:20-tól láthatnak a Duna nézői.

A műsorban Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, valamint Koltay András, az NMHH és a Médiatanács elnöke visszaemlékezéseiből ismerhetik meg a nézők Szalay Annamária szakmai pályafutását, közéleti szerepvállalását és legfontosabb célkitűzéseit. A dokumentumfilmben emellett archív felvételeket; országgyűlési felszólalásokat és riportokat is láthatnak.

Hírdetés

A zalaegerszegi kulturális élet oszlopos tagjaként végzett tevékenységét a kezdetektől megbecsültség övezte, a gyermekvédelemért tett erőfeszítéseivel egész Európában megelőzte a korát. A hazai közélet emblematikus alakjának korszakalkotó munkásságát és elévülhetetlen érdemeit Posztumusz Életműdíjjal is elismerték.

A dokumentumfilmet Kálomista László írta és rendezte, a producere Kálomista Márton.

Szalay Annamária – A felnövekvő generációk védelmében – szeptember 16-án 23:20-kor a Dunán.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »