Szalai Ádám egy év után újra kezdő volt, Willi Orbán betalált

Szalai Ádám egy év után újra kezdő volt, Willi Orbán betalált

Inkább jónak mondható napjuk volt a magyar labdarúgóknak a Bundesligában.

A magyar válogatott Willi Orbán góllal járult hozzá az RB Leipzig 3-0-s győzelméhez a kiesőhelyen álló Schalke 04 otthonában a német labdarúgó-bajnokság huszadik fordulójának szombati játéknapján.

A védőjátékos decemberben a Német Kupában, majd januárban a Bundesligában is betalált. Az ugyancsak magyar válogatott Gulácsi Péter végigvédte a szombati találkozót, amelyen a vendégek tízszer, a hazaiak csupán egyszer találták el ellenfelük kapuját. Szoboszlai Dominik ágyéksérülés miatt továbbra sem állhat a lipcseiek rendelkezésére.

Szalai Ádám több mint 11 hónap után volt ismét kezdő a kiesés elkerüléséért küzdő Mainz csapatában, amely házigazdaként 1-0-ra legyőzte az 55. perctől emberhátrányban futballozó Union Berlint. A válogatott csatár legutóbb tavaly február 23-án szerepelt a kezdőben, azóta előbb szakmai okok, majd a klubvezetőkkel folytatott vitája, végül sérülés miatt szinte alig kapott lehetőséget.

Christian Heidel sportigazgató elmondta, a hétfőn a Cardiff Citytől igazolt Robert Glatzel karanténban volt, és még nem ismeri jól új csapattársait, ezért került Szalai a kezdőbe. A magyar csatár végül nyolcvan percet töltött a pályán.

A Sallai Rolandot bokasérülés miatt nélkülöző, hazai pályán jól teljesítő Freiburg 2-1-re legyőzte a Borussia Dortmundot.

Bundesliga, 20. forduló:

FC Augsburg-VfL Wolfsburg 0-2 (0-1)

Hírdetés

SC Freiburg-Borussia Dortmund 2-1 (0-0)

Bayer Leverkusen-VfB Stuttgart 5-2 (2-0)

FSV Mainz 05-Union Berlin 1-0 (1-0)

Schalke 04-RB Leipzig 0-3 (0-1)

pénteken játszották:

Hertha BSC-Bayern München 0-1 (0-1)

vasárnap játsszák:

TSG 1899 Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 15.30

Arminia Bielefeld-Werder Bremen 18.00

Nyitókép: Facebook/Szalai Ádám

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »