Szakértő: Katasztrofális lenne, ha Putyin kilépne a "normandiai formátumból"

A politikai közvélemény-kutatással foglalkozó központ igazgatójának, Mihail Pogrebinszijnek véleménye szerint, ha Oroszország kilépne a „normandiai formátumból”, katasztrofális lenne a többi tag számára.

„Oroszország kilépése a normandiai formátumból nem csak Ukrajna számára lenne katasztrófa, de sokat ártana Angela Merkel és François Hollande tekintélyének is. Idáig senki nem próbált meg a szövetségből kilépni. A felek eddig még nem léptek kompromisszumra. Az európai vezetők is felelősek a jelenlegi állapot miatt. A helyzet pedig emiatt igen rossz.” – mondta el a szakértő a Főváros Hangja rádióadásában.

Mint ismeretes, az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) korábban azt közölte, hogy az augusztus 8-ra virradó éjszakára az Ukrán Védelmi Minisztérium által szervezett diverzáns csoport megpróbált behatolni a Krím területére. Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, Kijev ahelyett, hogy a békés megoldáson gondolkodna, inkább a terrorhoz folyamodott. Emellett azt is kijelentette, hogy a „normandiai formátum” értelmetlenné vált.

Hírdetés

Ukrajna cáfolta az oroszok kijelentéseit, azokat provokációnak nevezte, Petro Porosenko ukrán elnök pedig azt mondta, hogy Kijev elítéli a terrorizmus bármilyen formáját, és cáfolja terrortámadást hajtott végre a Krím-félsziget ellen.

Rovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: Vlagyimir Putyin, Oroszország, ukrán válság, normandiai négyek, ukrán-orosz viszony, orosz-ukrán konfliktus, Krím-félszigetForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »