Szakértő: az oltási igazolvány egy lépés az "elkerülhetetlen" kötelező oltás felé

Szakértő: az oltási igazolvány egy lépés az "elkerülhetetlen" kötelező oltás felé

Kunetz Zsombor erősen ballib érzelmű egészségügyi szakértő nyilatkozott még pnteken az ATV-nek. Szerinte a védettségi igazolvány feltételeinek szigorítása egy újabb lépés az oltás kötelezővé tétele felé. Nem ellenzi a karantén lerövidítését abban az esetben, ha az intézkedés így is biztonságos marad, abban azonban nem adott igazat a kormánynak, hogy még lenne tartalék az egészségügyben.

Az egészségügyi szakértő szerint a védettségi igazolvány feltételeinek szigorítása egy újabb lépés az oltás kötelezővé tétele felé. De nem ellenezte a karantén lerövidítését sem, abban az esetben, ha az intézkedés így is biztonságos marad. Abban azonban nem adott igazat a kormánynak, hogy még lenne tartalék az egészségügyben.

Kunetz Zsombor szerint a kormány hazudik, amikor azt állítják, hogy még van tartalék az egészségügyben. A kapacitásokat „szétverték” az elmúlt két évben, és már a háziorvosi rendszert bombázzák, ami már annyira leterhelt, hogy alig marad idő a tisztességes ellátásra – fogalmazott az ATV Start című műsorának vendégeként az egészségügyi szakértő, rámutatva arra, hogy a háziorvosoknak „az elégtelen és átláthatatlan” kormányzati kommunikáció miatt nemcsak az intézkedéseket szenvedik el, hanem a betegek türelmetlenségét is, eközben pedig alig marad idő a tisztességes ellátásra.

Hírdetés

Az orvos szerint a jó hír az, hogy az eddigi ismeretek alapján az omikron tényleg enyhébb megbetegedést okoz, így kevésbé terheli meg az egészségügyet. Az új variáns magas fertőzőképessége miatt azonban fennáll a veszélye, hogy mindenki egyszerre esik ki a társadalomból, ez pedig az ország működőképességét is veszélybe sodorhatja – figyelmeztetett. Kunetz ezért azt mondta: ha a karantén lerövidítésével is biztonságos marad maga az eljárás, akkor nincs gond az intézkedéssel.

Arról, hogy a védettségi igazolványt oltási igazolványra változtatják, az orvos azt mondta: ez egy lépéssel közelebb a kötelező oltáshoz, ami – a szakértő szerint – elkerülhetetlen. Nincs ez az ország olyan helyzetben, hogy megússza a kötelezővé tett oltást – fogalmazott.

Kunetz azt nem tudta meg mondani, hogy az ötödik hullám mikor fog tetőzni. Abban reménykedik, hogy minél hamarabb.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »