Szakértő: a bírságolással a gazdagok sportja marad a gyorshajtás

Szakértő: a bírságolással a gazdagok sportja marad a gyorshajtás

A szakjogász drasztikusabb módszereket sürget az ámokfutók ellen.

Amint az Infostart is megírta, a rendőrök a 61-es főúton mozgó ellenőrzést hajtottak végre, amikor egy autó 193 km/órás sebességgel elhajtott a szolgálati gépjármű mellett. A gyorshajtót megállították, és azt mondta, egy megbeszélésre siet, majd elővette a bankkártyáját, kifizette a csaknem 260 ezres bírságot

Az eset nyomán az ATV-ben egy gépjármű-szakoktató azt mondta, valamilyen gátat kellene szabni az ámokfutásszerű közlekedésnek, mert mindenki siet és nem veszi figyelembe a szabályokat.

Hírdetés

Nagy László közlekedési szakjogász szerint a tehetősebb autósok kifizetik a bírságot és száguldoznak tovább. Őket csak a vezetéstől való eltiltás vagy a még drasztikusabb módszer, a gépjármű elkobzása fékezné meg az ámokfutástól, de amíg létezik a közigazgatási bírság, ahol a tulajdonost és nem a sofőrt bírságolják, addig a gazdagok sportja marad a gyorshajtás.

Szeptember elején 30 százalékkal emelkedtek a bírságok, így ha valakit rajtakapnak a száguldozáson, legalább 39 ezer forintot és legfeljebb 390 ezer forintot kell fizetnie.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »