Szabó Szebasztián aranyérmes 50 méter pillangón, 1500 méter gyorson Késely Ajna negyedik, Mihályvári-Farkas Viktória hatodik lett

Szabó Szebasztián aranyérmes 50 méter pillangón, 1500 méter gyorson Késely Ajna negyedik, Mihályvári-Farkas Viktória hatodik lett

Szabó Szebasztián aranyérmet nyert pénteken 50 méter pillangón a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

A 2019-ben honosított, szerb származású Szabó – aki első nagymedencés érmét szerezte magyar színekben – tökéletesen kapta el a rajtot, és jobb benyúlásának köszönhetően lett a kontinens legjobbja.

Szabó a futamot követően az M4 Sportnak elmondta, ugyan ez egy „nagyon rossz idő”, de mégiscsak Európa-bajnoki címet nyert, ami miatt nagyon boldog, hiszen az elmúlt években többször is századok választották csak el a dobogós helyezésektől a világversenyeken.

A magyarok tíz éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott.

1500 gyors

Hírdetés

Késely Ajna negyedik, Mihályvári-Farkas Viktória hatodik lett 1500 méter gyorson pénteken a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

A nyitónapon 400 méter vegyesen Hosszú Katinka mögött ezüstérmes Mihályvári-Farkas hatalmas egyéni csúccsal,

Az FTC 17 éves versenyzője valamivel gyorsabban kezdett, mint az előfutamban, de nem ment el Quadarellával, akinek a sikeréhez már féltávnál sem férhetett kétség.
A táv felénél Mihályvári-Farkas a harmadik, a 2018-as glasgow-i kontinensviadalon bronzérmes Késely Ajna pedig ötödik volt.

A magyarok végül nem tudtak beleszólni a dobogós helyekért folytatott harcba, a számot Quadarella könnyedén nyerte.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »