Szabadságot a mellbimbóknak! – A jövőben a nők több amerikai államban nyilvánosan is félmeztelenkedhetnek

Szabadságot a mellbimbóknak! – A jövőben a nők több amerikai államban nyilvánosan is félmeztelenkedhetnek

A történet a közösségi oldalakon elindított #FreeTheNipple mozgalommal kezdődött, mivel a Facebook, Instagram, Youtube, stb. szabályzatában tiltja a nőknek, hogy közszemlére tegyék fedetlen melleiket. A mozgalom élharcosai kitartóan követelik, hogy a nők szabadon megmutathassák bájaikat az interneten és a valóéletben egyaránt. – Isten tartsa meg ezt a szívmelengető vágyukat és, persze akár ezúton is kívánhatunk sok sikert nekik!

A mozgalom jelentős előrelépést ért el, amikor két nő pert indított és nyert Fort Collins városával szemben, azzal a hivatkozással, hogy az egyenjogúság jegyében a nőknek is joguk van póló és melltartó nélkül utcára menni. A felperesek jogi képviselője szerint a tiltás egyértelműen csorbítja az egyenlő jogokat, és a per végén a kerületi bíróság is erre az álláspontra helyezkedett. A város nem fellebbezett – tehát a bíróság joghatósága alá tartozó államokban (Utah, Colorado, Új-Mexikó, Kansas, Wyoming és Oklahoma) a továbbiakban a félmeztelenséget tiltó határozat már nem hajtható végre törvényesen.  Viszont egy másik perben, még 2017-ben a hetedik kerületi bíróság a tilalom mellett állt ki: így most úgy áll a helyzet, hogy a félmeztelenkedéssel kapcsolatban az USA-n belül nincs egységes törvényes álláspont.

Hírdetés

Az üggyel kapcsolatban be kell ismernünk, hogy a feminizmus még nem teljesítette minden célkitűzését: a közterületi meztelenség lehetőségével még tartozik a társadalom a nőknek. Pedig a feminista mozgalomnak már a kezdetektől az egyik legnagyobb hajtóereje a nők kielégít(het)etlen exhibicionizmusa volt, mégis a mellbimbók diszkvalifikálása fennmaradhatott egyetlen konstans joghátrányként, amire a feministák esetleg még ma is hitelesen hivatkozhatnak.

Bármennyire is tagadják egyes feminista véleményvezérek a “melltartóégetés”-ről szóló sztorikat, valójában a feminista mozgalom hajnalán egymás térték a demonstrációk és botrányok, amelyek jórészt a még rövidebb miniszoknya, picsanadrág, bikini valamint a melltartó elhajítása körül bonyolódtak. Csak az utóbbi idők fejleménye az az erénycsőszködő feminizmus, amely a szexuális szabadságjogok ellen érvel és elsősorban a férfiszexualitás démonizálásával és üldözésével kíván éket verni a két nem közé. Lásd a #metoo  boszorkányüldözést és a szexuális kezdeményezés (utcai “beszólás, füttyögés”, “zaklatás”) elleni törvénykezés erőltetését.

Milyen “vicces” lesz, ha a szögesen ellentmondó feminista irányzatok (és kiharcolt törvények) hatására eljutunk majd abba a  világba, ahol a nők szabadon sétálgathatnak (fél)meztelenül az utcákon, de minden férfi köteles lesz félrefordítani a tekintetét és szájkosarat viselni, nehogy a fixírozással vagy az önkénytelenül is feltörő verbális tetszésnyilvánítással szexuális zaklatást kövessen el. – Nem kérdés, hogy a férfiaknak melyik feminista irányzatnak érdemes szurkolniuk. Ha választani kell, akkor inkább a végtelenségig feszített szexuális szabadosság, mintsem a szexualitás üldözésével megsavanyított, #metoos, gyilkos közhangulat.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »