Szabadnapok júniusban Ukrajnában és betiltanák az elektromos cigaretta használatát: június 2-i hírösszefoglaló

Szabadnapok júniusban Ukrajnában és betiltanák az elektromos cigaretta használatát: június 2-i hírösszefoglaló

Szabadnapok júniusban Ukrajnában; Ukrajnában betiltanák az elektromos cigaretta használatát; Neki lehet: ismét egy kislányt zaklatott Joe Biden; Kárpátalján is engedélyeznék a magyar nyelvű oktatást a felsőoktatási intézményekben; Tippelje meg mi közös Ukrajnában és Svédországban! Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 2-án.

Ukrajnában júniusban 20 munkanap és 10 szabadnap lesz. Ukrajnában 2021 júniusában a polgároknak ismét lesz hosszú hétvégéjük. Június 20-án Ukrajnában az ortodox keresztények a Szentháromság ünnepét méltatják. Ez a nap hivatalos szabadnap. Így az ukránoknak hosszú hétvégéjük lesz – június 19-től június 21-ig.

Június 1-én a Legfelső Tanács első olvasatban jóváhagyta a 4358 számú törvényjavaslatot, amely szigorítja az elektromos cigaretta, az IQOS, a glo, valamint a dohányzó eszközök értékesítését és használatát. A parlamenti képviselők többek között javasolják a dohányzás tilalmát nyilvános helyeken és irodákban. A bárokban és éttermekben történő dohányzás büntetései az első szabálysértés esetén 3000 hrivnya, az egy éven belüli megismétlés esetén 15 000 hrivnya, minden más nem megfelelő helyen 1000 hrivnya az első szabálysértésért és 10 000 hrivnya az ismételtért.  

Hírdetés

Úgy ül ott, mint egy kis hölgy, keresztbe tett lábakkal – e szavakkal „udvarolt” egy általános iskolás korú kislánynak Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke, félbeszakítva beszédét egy amerikai katonai támaszponton. Nem ez az első eset, amikor Biden félreérthető, vagy éppen félreérthetetlen gesztusokat tesz kiskorú lányok felé. Az amerikai elnök bizarr kijelentésével sem az országos, sem a nagyobb példányszámú regionális sajtó nem foglalkozott.

Az ukrán Legfelső Tanács oktatási és tudományi bizottsága javaslatot tesz arra, hogy a felsőoktatási intézmények különböző nyelveken taníthassák a külföldi diákokat, miközben a leendő hallgatók külső független tesztelésen esnek át. Az ukrán egyetemeken jelenleg a külföldi hallgatókat két nyelven – angolul és ukránul – tanítják. Emiatt az ország nem tudja kibővíteni az oktatási szolgáltatások határát, amelyeket a legközelebbi szomszédok kaphatnának, és nagy piacokat veszít.

Segítünk a válaszban, ez a két ország magáénak tudhatja Európa legerősebb digitális pénznemeit. Ukrajna és Svédország a legérettebb európai piacnak számítanak a központi bankok által támogatott digitális pénznemek tekintetében, melyet világszerte a pénz jövőjeként emlegetnek. Hitelesebb alternatívája lehet a már ismert kriptovalutáknak, mint például a Bitcoin.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »