Szabadka: Megtámadták a gyógyszerészt és megkötözték – migránsok?

Egyelőre ismeretlen elkövetők, akikről viszont feltételezik, hogy migránsok voltak, tegnap 15 óra körül bementek a szabadkai központi autóbusz-állomásnál lévő gyógyszertárba, megtámadták a patikusnőt, megkötözték, majd távozás előtt rázárták az üzlet ajtaját. A nő 20 percig volt megkötözve, mire sikerült a járókelők figyelmét felhívni magára, akik értesítették a rendőrséget.

A gyógyszertárból kiszűrődő furcsa hangokra egy hölgy figyelt fel. A rendőrség gyorsan kiért, aki kiszabadította a sokkos állapotban lévő gyógyszerészt. Az esetről az a nő számolt be a világhálón, aki a rendőrséget értesítette.

Az autóbuszállomással szemben a sarkon egy patika van. A nő arra figyelt fel, hogy valaki belülről dörömböl, segítséget kér és azt kiabálja, hogy bezárták. Az ablaküveg sötétített, így nem lehetett belátni, de ki sem, a patikusnő csak reménykedhetett abban, hogy valaki éppen arra jár és meghallja a kiáltásait. A rendőrök gyorsan kiérkeztek, s szerencsére a hölgy, aki értesítette őket, egykor szintén abban az üzlethelyiségben dolgozott, s emlékezett, hogy van egy hátsó bejárat is, így sikerült gyorsan kiszabadítani a megkötözött patikust.

Hírdetés

Az RTS úgy tudja, hogy az elkövetők először gyógyszerért (Lyrica) mentek az üzletbe, de mivel vényköteles készítményről van szó, annak híján a patikus nem adta ki nekik a kért orvosságot. Ekkor távoztak, de hamarosan visszatértek, s a földre teperték a szerencsétlen nőt.

A Subotica.com portálnak a rendőrség megerősítette, hogy valóban megtörtént a bűncselekmény, s nyomoznak az elkövetők után.

A Cvejić gyógyszertár tulajdonosai arról beszéltek az RTS-nek, hogy a migránsok gyakran betérnek a patikába, nyugtatókat, szorongás elleni szereket kérnek, s a dolgozóik állandó nyomás alatt vannak, mert vény nélkül ilyen szereket nem adhatnak ki nekik.

N. E.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »