Svédország legalizálja az ISIS harci zászlaját

A beteg liberális gondolkodásmód, kettős mérce, és az ideológiai csőlátás tipikus iskolapéldája, vagy tán tudatos részvétel Európa Iszlamizálásában

Svéd ügyészek törvényesítették az iszlám állam (ISIS) harci zászlaját és használatát azáltal, hogy elutasították a vádemelést, és bíróság elé állítását annak a muszlim férfinak, aki Facebook fiókjára a zászlót, mint profil képet feltöltötte.

Egy azonosítatlan 23 éves ellen tettek panaszt a rendőrségen, miután feltöltötte az ISIS zászló képet, mint a Facebook fiókja profilképét. A svéd rendőrség az ügyet átadta az ügyésznek, aki megfontolás után úgy döntött, hogy nem folytatja le az eljárást.

 

Az ISIS zászló, amely akárcsak a német nemzetiszocialista horogkereszt is, egy gyűlölet jelkép, azonban még sohasem került bíróság elé – és most már soha nem is kerül az ügyésznő, Gisela Sjövall vádemelést elutasító határozata következtében.

A határozat a svéd törvény azon megfogalmazására hivatkozik, amelynek célja, hogy megvédje a kisebbségeket faji vagy egyéb indíttatású gyűlölettől.

Mivel Ms. Sjövall úgy véli, hogy az iszlám állam mindenkit gyűlöl, és e gyűlölet nem kifejezetten egy adott kisebbségi csoportra irányul, ezért itt nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.*

*Az ISIS által, a keresztények ellen elkövetett brutális gyilkosságok, elkerülték az ügyésznő figyelmét, pedig a faji gyűlölet mellett az egyéb kategóriába a vallás elleni is a hivatkozott svéd gyűlölet-törvény hatálya alá esik. (ford.)

Hírdetés

Az ügyésznő nyilatkozott a helyi újságnak, a Halland Posten:-nek. 

“Megállípíthatjuk, hogy ez csupán egy IS zászló, amelyet ebben a szituációban nem lehet gyűlöletkeltésként értelmezni. Nem fejez ki tiszteletlenséget egyetlen [határozott] etnikai csoportot felé sem.

“Az IS kifejez mindenfajta tiszteletlenséget, de mindenki ellen, kivéve azokat, akik hozzá tartoznak.

Az a dilemma, hogy túl nagy ez csoport [amelyet sért]

“Azt mondhatjuk, hogy meglehet, ez egyfajta uszítás, amely másokat bűncselekmények elkövetésére ösztönöz, pl. gyilkosságra, de itt nem ez az eset.”

Ms. Sjövall azt mondta az újságnak, hogy a horogkereszt határozottan és feltétlenül az antiszemitizmushoz kapcsolódik, de hogy az ISIS zászlaját bármilyen svéd gyűlölet-törvény hatálya alá vonhassák, az akár tíz évet is igénybe vehet,

A bepanaszolt férfi tagadta, hogy támogatója lenne az iszlám államnak, és azt állította, hogy a zászló, valójában egy ősi iszlám hitvallást mutat, amellyel “visszaélt” az Iszlám Állam

“There is no god but Allah [God]. Mohammad is the messenger of Allah.” This phrase is a declaration of faith used across Islam, and is known as the shahada. „Nincs más Isten csak Allah és Mohamed az Ő prófétája”. Ez a hitvallás, a shahada.

Forrás: http://www.breitbart.com/ Eredetiben itt olvasható

Eredtiből fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Hírek, Külföld, Külföldi sajtó, Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »