Šutaj Eštok: Az Alkotmánybíróság döntése kifogja a szelet az ellenzék vitorlájából

Šutaj Eštok: Az Alkotmánybíróság döntése kifogja a szelet az ellenzék vitorlájából Kulcsár Péter2024. 07. 03., sze – 20:49

Az Alkotmánybíróság döntése kifogja a szelet az ellenzék vitorlájából, mivel megerősíti, hogy sem a jogalkotási folyamat nem volt alkotmánysértő, sem a Különleges Ügyészség megszüntetése – reagált az Alkotmánybíróság szerdai döntésére Matúš Šutaj Eštok, a Hlas elnöke.

Hírdetés

„Az Alkotmánybíróság döntése kifogja a szelet az ellenzék vitorlájából. Igazolja, hogy szándékosan félrevezette az embereket és mesterségesen éltette a tüntetéseket, amikkel csak egy célja volt – Ivan Korčok támogatása” – hangsúlyozta Šutaj Eštok. Szerinte legfőbb ideje, hogy az ellenzék elfogadja, hogy a kormány szabad és demokratikus választáson kapott felhatalmazást a politikája megvalósítására. Leszögezte, hogy a konstruktív és megalapozott kritikát kész elfogadni az ellenzéktől.

Az Alkotmánybíróság szerdán úgy határozott, hogy a Btk-módosítás nagy része nem sérti az alkotmányt, egyes részei viszont igen. Ez nem vonatkozik magára a jogalkotási folyamatra, a Különleges Ügyészség megszüntetése, a büntetési tételek módosítására és gazdasági bűncselekményeknél az okozott kár nagyságának besorolására.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »