Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a prostituáltakat „futtató” cigány bűnbanda tagjaira

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a prostituáltakat „futtató” cigány bűnbanda tagjaira

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetések súlyosítását indítványozta a magukat prostituáltakkal kitartató, őket „futtató”, illetve bordélyházat üzemeltető hét vádlottal szemben.

Hírdetés

A nem jogerős ítélet lényege szerint az ügy központi szereplője az őt megkereső, magukat kitartatni kívánó férfiak kérésére megszervezte a prostitúciót folytatni szándékozó, illetve arra – nem egy esetben erőszakkal, avagy a kilátástalan helyzetüket kihasználva – rábírt nők osztrák és svájci bordélyházakban történő elhelyezését. A férfi ennek fejében a sértettek prostitúciós bevételeiből a kitartottakkal kialkudott százalékos arányban részesedett. A férfi egyik társával és a svájci bordélyház üzemeltetőjével bűnszervezetet is létrehozott több prostituált felkutatása, bordélyházi elhelyezése és a bevételeikből való részesedés megszerzése érdekében. A kitartottak között volt olyan is, aki a prostitúció folytatása, a nagyobb bevétel elérése érdekében élettársát súlyos testi sérülést okozva vagy kiskorú gyermekeik előtt bántalmazta.

A bíróság a férfit és két kitartott társát 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra, további három kitartott férfit 2 év felfüggesztett börtönre, egy kitartottat pedig 7 év börtönre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék a bordélyházat vezető nők egyikével szemben 3 év és 6 hónap börtönt, míg társnőivel szemben 2 év felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, emellett valamennyi vádlottal szemben pénzbüntetést alkalmazott és a sértettek bevételeiből megszerzett összegekre vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélettel szemben az ügyészség hat, magát kitartató vádlott, köztük a szervező férfi valamint a cselekményét bűnszervezetben elkövető, bordélyházat üzemeltető nő terhére, a büntetés súlyosítása iránt, míg a vádlottak és védőik részben felmentés, részben a büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészségi fellebbezést fenntartotta, mert úgy ítélte meg, hogy az érintettekkel szemben kiszabott szabadságvesztések aránytalanul enyhék, ezért tartamuk súlyosítása, továbbá három kitartott férfi esetében a végrehajtás felfüggesztésére vonatkozó rendelkezés mellőzése valamint a bordélyházat vezető nő tekintetében a pénzbüntetés összegének felemelése indokolt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »