Súlyosabb büntetés a 16 éves lányt prostitúcióra kényszerítők ügyében

Súlyosabb büntetés a 16 éves lányt prostitúcióra kényszerítők ügyében

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla a bűncselekmény minősítését megváltoztatva, lényegesen súlyosította annak a férfinak és élettársának a büntetését, akik a nehéz körülmények között élő kiskorú sértettet prostitúcióra kényszerítették, majd az ebből szerzett jövedelmét teljes egészében elvették.

Hírdetés

Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség emelt vádat. A Szolnoki Törvényszék a férfit kerítés bűntette miatt 5 év, míg az élettársát gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt 2 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyészség mindkét vádlottal szemben fellebbezett a cselekményük emberkereskedelem bűntettének minősítése és a büntetés súlyosítása érdekében, amit a fellebbviteli főügyészség fenntartott. A vádlottak és védőik enyhítés érdekében fellebbeztek.

Az ügyészség sikeres fellebbezésének eredményeként a Szegedi Ítélőtábla a cselekményt emberkereskedelemnek minősítette, továbbá lényegesen súlyosította a büntetéseket. A bíróság a férfit 10 év, az élettársát pedig 8 év szabadságvesztésre ítélte. 

A jogerős ítélet szerint a 26 éves férfi szálláslehetőséget biztosított a nevelőszüleitől elszökött, pénzzel és lakhatási lehetőséggel nem rendelkező 16 éves sértettnek. Néhány napon belül megpróbálta őt rávenni arra, hogy a szolnoki lakásban prostitúciós tevékenységet végezzen, amit a kiskorú lány visszautasított. Erre a férfi megrángatta, két óra időtartamra bezárta a sértettet a lakás egyik szobájába és súlyos bántalmazással fenyegette meg azért, hogy rávegye a prostitúcióra, amelybe a sértett végül beleegyezett.

Miután a férfi élettársa visszaköltözött a lakásba és tudomást szerzett a kiskorú sértett prostitúciós tevékenységéről, azt közösen felügyelték, illetve irányították, és a sértettet akarata ellenére, bántalmazással valamint fenyegetéssel egy hónapon keresztül prostitúcióra kényszerítették, a bevételeit pedig elvették.      


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »