Sulík és Matovič most sem tudnak megegyezni, s a cégek fizetnek rá

Sulík és Matovič most sem tudnak megegyezni, s a cégek fizetnek rá

Ebben a szerencsétlen országban már nem számít újdonságnak, hogy Richard Sulík gazdasági és Igor Matovič pénzügyminiszter nem tudnak közös nevezőre jutni. A szokás szerint személyeskedéstől sem mentes üzenetváltásokra ezúttal azoknak a cégeknek a támogatása kapcsán került sor, melyek az alaposan megdrágult energiaárak miatt kerültek nehéz helyzetbe.

A gazdasági minisztérium kész ezeknek a cégeknek a támogatására, ehhez viszont a pénzügyminisztérium részéről forrásokat vár. A pénzügyi tárca ugyan hajlandóságot mutat az ehhez szükséges eszközök felszabadítására, ám tervet vár a gazdasági tárcától.

„A pénzügyi kompenzációhoz pénz kell, azzal pedig a pénzügyminisztérium rendelkezik. Én támogatok mindennemű kompenzációt, és amint a pénzügyminisztérium rendelkezésre bocsátja a forrásokat, mi azt örömmel továbbítjuk azoknak a cégeknek, melyek a leginkább érintettek a magas energiaárak miatt“ – jelentette ki a kormány ülését követően Sulík.

Hírdetés

A pénzügyminisztérium azonban először valamiféle támogatási terv kidolgozását várja a magas energiaárak által leginkább sújtott cégek megsegítésére vonatkozóan.

Nos, ez az a ritka eset, amikor ketten veszekszenek, de a harmadik kapja a pofont. Esetünkben az önhibájukon kívül bajba került cégek és valahol mi mindannyian, akiknek ezekben a nehéz időkben ilyen kormány dönt a sorsáról.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »