Sulík beperli Ficot, mert az azt állítja róla, hogy kokainozott

Sulík beperli Ficot, mert az azt állítja róla, hogy kokainozott

Zajlik a parlament rendkívüli ülése, melyen az ellenzék megpróbálja leváltani Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert. Az eredmény szinte borítékolható, hiszen az ellenzéknek összesen legfeljebb 58 szavazata van, míg a leváltáshoz 76 képviselőre lenne szükség.

A leváltás indoklását beterjesztő Robert Fico (Smer) végül nem az áram árának emelkedését meggátolandó intézkedések jegyzékét kérte Sulíktól, amivel kapcsolatban az ülést eredetileg összehívták, hanem megvádolta Sulíkot, hogy hamis érettségi bizonyítványa van. Ezen kívül a gazdasági miniszter ausztráliai ranch-ja iránt is érdeklődött, bővebb információkat követelve.

Sulík válaszában elutasította, hogy hamis érettségije lenne. Ennek bizonyítására ígéretet tett arra, hogy bemutatja a dokumentumot Ficonak. Az ausztráliai ranch-csal kapcsolatban annyit mondott, hogy az lényegében egy lófarm, ahol 10-12 év múlva, amikor majd távozik a politikából, a téli hónapokban élni szeretne. Az ingatlant további két fizikai személlyel vásárolta meg, mintegy egyharmad tulajdonrész az övé. Ehhez bankhitelt vett fel, melynek biztosítékát két pozsonyi lakása jelentette.

Hírdetés

„Én becsületes és tisztességes életet élek“

reagált Sulík Ficora azzal, hogy a Smer elnökével ellentétben ő dokumentumokkal is bizonyítani tudja egész eddigi életét és anyagi helyzetét.

Sulík ezen kívül elmondta, hogy feljelenti Ficot, mert az ismételten azt állította róla, hogy kokainozik. Sulík cáfolta, hogy valaha is bármilyen kapcsolatba került volna a kokainnal, amit korábban teszttel is alátámasztott.

SITA/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »