Sulík: Az “új 76” megvalósíthatatlan utópia, Heger inkább az energiaválság megoldásával foglalkozzon

Sulík: Az “új 76” megvalósíthatatlan utópia, Heger inkább az energiaválság megoldásával foglalkozzon

Az SaS felszólította Szlovákia ideiglenesen kinevezett miniszterelnökét, Eduard Hegert (OĽaNO), hogy haladéktalanul kezdje meg a szlovákiai energiaválság megoldását, és ne fordítson értékes időt az új 76 képviselő összegyűjtésére. Amint azt Richard Sulík, az SaS vezetője a sajtóközleményben nyilatkozta, a megnövekedett előlegszámlák valós problémát jelentenek az emberek számára, és a kormánynak azonnal cselekednie kell.

„Az új 76-os összeállítása jelenleg egy megvalósíthatatlan utópia, amely semmilyen megoldást nem kínál hazánk polgárainak. Ráadásul még maga az OĽaNO mozgalom sem egységes ennek a többségnek a támogatását illetően”

– mondta Sulík.

Hozzátette: még az OĽaNO vezetője, Igor Matovič sem akarja támogatni az új kormányt, ha Karel Hirman ideiglenesen megbízott gazdasági miniszter tagja lesz. Január 12-én, csütörtökön Matovič a közösségi oldalán kritizálta Hirmant, amiért “(nem) oldotta meg” a rezsielőlegeket, és egzotikus háromhetes nyaraláson tartózkodik. A gazdasági tárca vezetőjét lusta dilettánsnak nevezte.

Hírdetés

Karol Galek, az SaS alelnöke és a párt energetikai szakértője azt állítja, hogy Hegernek abba kellene hagynia a fantáziálást és el kellene kezdenie cselekedni.

„Az energiaárakkal kapcsolatos bejelentett segítség ellenére összeomlanak a kis- és középvállalkozóink. Ez annak ellenére történik, hogy megállapodtunk a tavalyi költségvetés emeléséről, és elfogadtuk az idei költségvetést. Csaknem ötmilliárd eurót különítettünk el segítségre”

– mondta Galek.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »