Sulík a kötelező céges teszteléseket sem támogatja

Sulík a kötelező céges teszteléseket sem támogatja

Az SaS nem támogatja azt a javaslatot, melynek értelmében a munkáltatóknak kötelezően le kellene teszteltetniük az alkalmazottaikat a COVID-19 betegségre, és nem támogatja a tavaly novemberihez hasonló országos tesztelés tervét sem.

Ezt Richard Sulík, az SaS elnöke és gazdasági miniszter jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ami a céges teszteléseket illeti, a párt saját tervet dolgoz ki, melyet a legközelebbi kormányülésen mutatnak be. Eszerint a tesztelés önkéntes alapon működne, a cégek számára pedig biztosítanák a teszteket, és térítenék a költségeket is. A tömeges tesztelést Sulík úgy tudja elképzelni, hogy megerősítik a mobil mintavételi helyek kapacitását.

Hírdetés

Hangsúlyozta, hogy a munkáltatók feladata javakat, értékeket létrehozni, illetve munkát adni az embereknek. Nem kellene őket egyéb kötelezettségekkel terhelni. A miniszter a munkáltatókkal közösen kidolgoz egy tervet az önkéntes alapú, céges tesztelésekre. Annak a munkáltatónak, aki a tesztelés mellett dönt, biztosítani kellene a teszteket, valamint téríteni a költségeket is nagyjából úgy, ahogy a mobil mintavételi helyek esetében.

Szerinte inkább a mobil tesztelőállomások kapacitását kellene növelni, például több mintavételi helyet nyitni, vagy hétvégén is üzemeltetni néhányat. Elismételte, hogy a legfertőzöttebb járásokban kellene a legtöbb szűrővizsgálatot végezni.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »