Suceavai tragédia: a csecsemõt víz alá merítõ papot gyanúsítottként kezelik

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják azt az ortodox papot, aki a keresztelőn háromszor a víz alá merített egy hathetes csecsemőt, aki emiatt szív- és légzésleállással került kórházba, ám életét már nem tudták megmenteni. Eredetileg ismeretlen tettes ellen indult in rem eljárás, ám a pap a nyomozás célkeresztjében álló személyből gyanúsítottá lépett elő – nyilatkozta az Agerpresnek a Suceavai Bíróság mellett működő ügyészség szóvivője, Anca Panciuc.

Hírdetés

A szerda reggel elvégzett boncolás során megerősítést nyert, hogy a halált fulladás okozta, a csecsemő tüdejében folyadék volt – írja a Monitorul de Suceava.

A tragikus kimenetelű suceavai keresztelőt végző pap, Alexandru Mazarache felfüggesztette egyházi tevékenységét a nyomozás idejére, nyilatkozta Doru Budeanu esperes.

Azt, hogy folyadék volt a gyermek tüdején, már az őt ellátó orvosok is mondták, most arra a kérdésre kell még választ kapni, hogy milyen folyadékról van szó. Ezt a boncolás során vett minták elemzése után lehet megválaszolni. (hotnews/monitorulsv.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »