Stankovic: vérrel, verejtékkel küzdöttünk

Stankovic: vérrel, verejtékkel küzdöttünk

„Egy emberként vérrel, verejtékkel küzdöttünk a végsőkig. Ha így harcolunk, akkor annak meglesz az eredménye, ahogy most is megvolt” – mondta 2-1-re megnyert találkozót követő sajtótájékoztatón a szerb tréner. „Együtt nyerünk, együtt kapunk ki”.

Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Cukaricki – Ferencvárosi TC mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a szerbiai Leskovacban 2023. december 1-jén. A Fencváros 2-1-re győzött a szerb csapat ellen. MTI/Czeglédi Zsolt

Hírdetés

Dejan Stankovic vezetőedző szerint annak köszönhető, hogy a Ferencváros az utolsó pillanatban Aleksandar Pesic bombagóljával megszerezte a győztes gólt a Cukaricki vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában, hogy csapata vérrel, verejtékkel a végsőkig küzdött.

„Egy emberként vérrel, verejtékkel küzdöttünk a végsőkig. Ha így harcolunk, akkor annak meglesz az eredménye, ahogy most is megvolt” – mondta 2-1-re megnyert találkozót követő sajtótájékoztatón a szerb tréner. „Együtt nyerünk, együtt kapunk ki”.
   
A játékosként Bajnokok Ligája-győztes mester szerint olyan nem fordulhat elő, hogy öt perc után a csapat elveszti a játéktervét és nem tartja magát a megbeszélt taktikához. Mint fogalmazott, a szünetben nem is trénerként, hanem testvérként, barátként, apaként szólt a futballistákhoz, de az ott elhangzottakról úgy nyilatkozott, hogy annak az öltözőben kell maradnia. Hozzátette, tetszett neki a csapat reakciója, mert az utolsó 53 percben formációt is váltottak, támadtak, és próbálták megváltoztatni a meccs menetét, amely végül sikerült.
   
„Apró dolgok döntenek akár az én sorsomról, akár a klub céljainak eléréséről. Katona Bálint példája mutatja, hogy minden játékos fontos a csapatban. Eddig nem játszott, most pedig fontos szerepe volt a fordításban. Nem történik semmi, ha valaki nem játszik egy meccset, mert 60-70 találkozó van egy idényben. A fontos az, olyan állapotban kell lenni, hogy ha lehetőséget kap, akkor készen álljon” – mondta az egyenlítő találatnál gólpasszt adó U21-es válogatott futballistáról Stankovic, aki a lecserélt Adama Traoré sérülésének súlyosságáról nem tudott beszámolni, csak annyit jegyzett meg, hogy a szünetben még nem volt problémája.
   
A ferencvárosi tréner dicsérte az ellenfelet is, a Cukarickit jó csapatnak nevezte, amely sok tehetséges fiatalt foglalkoztat. Úgy vélte, a Ferencvárosnak jobban kellett volna kezdenie, de a második félidőt már uralta.
   
Kollégája, Igor Matic gratulált a magyar bajnoknak és honfitársának is.
   
„Az utolsó pillanatban kaptunk gólt, ilyen előfordul, ez benne van a sportban, ezt el kell fogadnunk. A vereség ellenére büszke vagyok a tanítványaimra, mert végrehajtották a megbeszélteket és küzdöttek a végsőkig, bátran játszottak” – mondta Matic, aki szerint a 98. percben született győztes találatot szabálytalanság előzte meg, de azt nem fújta le a játékvezető, aki végül kiállította őt reklamálásért.
   
Matic úgy fogalmazott, minden kudarc fáj, de a mostani a szokottnál is keserűbb a körülmények miatt. Hozzátette, most a legfontosabb, hogy játékosai pszichésen feldolgozzák az utolsó pillanatban kapott gólt, mert néhány hete a Partizan Beograd ellen is így kaptak ki.
   
„Eddig is jól teljesítettünk, mert minden meccsen voltak jó momentumaink, de ez volt egyik legjobb meccsünk. Az első félidő nagyszerűen alakult, a második ugyan a Ferencvárosé volt, de összességében jól védekeztek” – mondta a továbbra is pont nélkül álló Cukaricki trénere a biztossá váló kiesést követően.
   
A Ferencváros két hét múlva az utolsó fordulóban az éllovas és már továbbjutott olasz Fiorentinát fogadja. A magyar bajnok sikerrel csoportelsőként a nyolcaddöntőbe lépne, míg egy ponttal játszania kellene a 16 közé kerülésért az Európa-liga egyik csoportharmadikjával, vereség esetén pedig még kieshet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »