Spartak-DAC: Kerületi rangadó komoly téttel – előzetes

Spartak-DAC: Kerületi rangadó komoly téttel – előzetes

Nem kapott könnyű sorsolást a dunaszerdahelyi DAC az alapszakasz hátralévő három fordulójára, hiszen a felsőházért óriási csata bontakozott ki, négy csapat között. A DAC nem kerülhet lépéshátrányba a Besztercebánya, Trencsén és Zólyombrézó hármasával szemben, ehhez pedig pontokat kell szereznie a kerületi rivális Nagyszombat otthonában a hónap rangadóján vasárnap este.

Újabb nehéz mérkőzés vár a dunaszerdahelyi sárga-kékekre a szlovák labdarúgó-bajnokságban (Niké Liga). Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a DAC jelen állás szerint nem kerülne be a felsőházi rájátszásba, itt azonban fontos megjegyeznünk a rivális gárdák már lejátszották aktuális mérkőzésüket, míg a DAC kerületi rangadója zárja a Niké Liga 20. fordulóját a Spartak otthonában.

Egy azonban biztos, óriási téttel érkezik a vasárnapi rangadó, hiszen a dunaszerdahelyi együttesen óriási nyomás lesz, hiszen pontokat kell szerezniük. Xisco Muñoz együttese a hátralévő fordulókban a közvetlen riválisok ellen lép majd pályára, a Zólyombrézó otthonában és a tabellal második helyén álló Zsolnát fogadják a MOL Arénában az alapszakasz utolsó fordulójában. Kiemelten fontos lesz ezeken a mérkőzéseken a pontszerzés.

 

A két csapat jubileumi 75. alkalommal feszül egymásnak, a két csapat történelmi múltját tekintve a Spartak a DAC egyik leggyakoribb ellenfele, mivel 1985 óta találkoznak egymással rendszeresen. A vasárnapi összecsapás lesz a DAC 38. idegenbeli mérkőzése a Nagyszombat otthonában. A piros-feketék keretében több egykori dunaszerdahelyi futballistát is találunk, mi több a Spartak vezetőedzője Michal Gašparík is rendelkezik dunaszerdahelyi múlttal, hiszen anno közel 47 mérkőzésen szerepelt a DAC színeiben.

Hírdetés

A vezetőedzőn kívül a keretben találunk két olyan futballistát is, aki pályára lépett Dunaszerdahelyen, a kapus Martin Vantruba két mérkőzésen védett a DAC-ban, míg a jobbhátvéd Kristián Koštrna 70 mérkőzésen lépett pályára sárga-kékben. Ami a legutóbbi összecsapásokat illeti nagyon kiegyenlített a két csapat mérlege, a legutóbbi tíz mérkőzésből a DAC három győzelmet szerzett, míg a Spartak négy alkalommal diadalmaskodott, pontosztozkodás pedig szintén háromszor történt.

Mivel a 20. forduló eddigi programjában a felsőházi rájátszásért harcban lévő négy gárda közül három is pontot szerzett, ezzel a DAC a tabella hetedik helyére esett vissza, amivel jelenleg nem jutnának be a felsőházba a sárga-kékek.

 

 

A tabella aktuális állása (három fordulóval az alapszakasz vége előtt):

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »