Spanyolországban megszűnik a kötelező szabadtéri maszkviselés

Spanyolországban megszűnik a kötelező szabadtéri maszkviselés – jelentette be sajtótájékoztatóján Isabel Rodríguez kormányszóvivő a kabinet keddi ülésén jóváhagyott intézkedést Madridban.

Mint mondta, a rendelkezés csütörtöktől lép életbe, és nemcsak a közterületekre, hanem a oktatási intézmények udvaraira is vonatkozik, ahol a gyerekek ezentúl maszk nélkül játszhatnak.

A kormányszóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is maszkot kell hordani azokon a szabadtéri tömegrendezvényeken, ahol csakis állóhely van, vagy ahol az ülőhelyek között nincs legalább másfél méteres távolság. Zárt térben a maszk továbbra is kötelező – emlékeztetett.

Hírdetés

Az enyhítésről az egészségügyi miniszter már hétfőn megállapodott a tartományokkal, azzal a megkötéssel, hogy nagy forgalmú szabadtéren továbbra is ajánlják a maszkviselést.

Megegyeztek abban is, hogy a sportrendezvényeken engedélyezett férőhelyek számát a befogadóképesség 85 százalékára növelik az eddigi 75 százalékról szabadtéren, és 75 százalékra az eddigi 50 százalékról zárt térben.

A kültéri maszkviselést tavaly december 22-én tette ismét kötelezővé a spanyol kormány a közelgő karácsonyi ünnepek és az egyre növekvő fertőzésszámok miatt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »