Sós Csaba: ez még nem forradalom

Sós Csaba: ez még nem forradalom

Lecserélik edzőiket a legjobb magyar úszók, a szövetségi kapitány szerint ez nem mindig szerencsés.

Késely Ajna már döntött, Turi György helyett másik trénerrel képzeli el karrierjének folytatását. Milák Kristóf döntését még nem hozta nyilvánosságra, de az olimpiai bajnok is várhatóan elhagyja Selmeci Attilát.

“Változásokat hozott az elmúlt időszak a sportágban, de forradalmi változásokról nem beszélnék – mondta a Borsnak Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya. – Cseh Laci visszavonult, Késely Ajna sem Turi György irányításával készül tovább, Milák Kristóf edzője is lebegteti a változást,

azt pedig én teszem hozzá, Hosszú Katinkának is döntenie kell a hogyan továbbról.”

Hírdetés

Sós Csaba elmondta, az olimpia után nem meglepő, hogy a versenyzők elgondolkodnak az edzőváltásról. Ráadásul, a Covid-időszak különösen megviselhette az edző-versenyző kapcsolatokat, szerinte felerősödtek az indulatok, a konfliktusok, az olimpia egy ideig sok mindennek gátat vetett, most szabadabb a pálya.

A kapitány kijelentette, nem örül a változtatásoknak, ugyanis mindenkor komoly kockázat van egy, a sorsokat is befolyásolható döntésben, számtalan példa van arra, és persze ellenpélda is akad, hogy egy karriert tört derékba egy edzőváltás. Arra viszont emlékeztetett, hogy az úszók mind felnőtt, szavazóképes emberek.

Sós Csaba külön beszélt a friss olimpiai bajnok Milák Kristófról.

Döntsön akárhogyan, vált-e vagy marad Selmeci Attila keze alatt, el kell fogadni. Beszélgettem vele többször is, meghallgatta a véleményemet, de utasítást nem adok Kristófnak.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »