Soros már szervezi Amerika „lila forradalmát”

Nem nyugszanak a kedélyek az Egyesült Államokban Donald Trump győzelmét követően. Egymást érik a zavargások, rendbontások. Hillary Clinton hívei nem fogadják el a republikánus Trump győzelmét.

Szokatlan módon a legyőzött elnökjelölt nem a választási eredmény kihirdetése után lépett a támogatói elé, hanem csak másnap. A Manhattan központjában lévő art-deco stílusú New Yorker Hotel báltermében tartott sajtótájékoztatón megjelent Hillary Clinton mellett, férje Bill Clinton egykori elnök is. Mindkettőjük öltözetében hangsúlyosan jelen volt a lila szín.

A szokatlan stílus a sajtó képviselőinek is feltűnt, meg is kérdezték mit képvisel ez a szín, mit akar jelképezni. A kérdésre Clinton szóvivője válaszában úgy fogalmazott, a demokrata „Kék-Amerika” és a republikánus „Piros-Amerika” egyfajta kombinációjaként lehet értelmezni ezt a színt. (Egyébként a lila a bűnbánat liturgiai színeként, jobban illene a kompánia ténykedéséhez.)

November 9-én Hillary Clinton nyilvánosan elismerte a vereségét, és együttműködést ajánlott Donald TrumpnakForrás: MTI/EPA/Abaca pool/Olivier Douliery – November 9-én Hillary Clinton nyilvánosan elismerte a vereségét, és együttműködést ajánlott Donald Trumpnak

November 9-én Hillary Clinton nyilvánosan elismerte a vereségét, és együttműködést ajánlott Donald TrumpnakForrás: MTI/EPA/Abaca pool/Olivier Douliery – November 9-én Hillary Clinton nyilvánosan elismerte a vereségét, és együttműködést ajánlott Donald Trumpnak

Egyes vélemények szerint az új megjelenés mögött a pénzmogul, Soros György áll, aki a Clinton kampány és a Clinton-Alapítvány egyik legnagyobb támogatójaként már egy új stratégiát dolgozott ki.

Ez pedig nem más, mint a „Purple Revolution”, azaz a „lila forradalom”. A Clinton-klán mellett a jövőre leköszönő Barack Obama is csatlakozhat ehhez a kezdeményezéshez.

Hírdetés

A „lila forradalom” első lépésben politikai zavarkeltést próbál gerjeszteni. Utcai zavargásokkal, tüntetésekkel, felhasználva a Clinton által korábban felvázolt smart-power nyomásgyakorlási technikát.

Mint arról korábban a Magyar Idők megírta, Soroshoz köthető civil szervezetek zavarták meg rendszeresen Donald Trump kampányrendezvényeit is.

Kérdéses, hogy a jövőre felálló Trump-adminisztráció ki fogja e vizsgálni a Clinton-alapítvány kétes ügyeit. Trumpnak nem lesz könnyű dolga, hiszen a belpolitikai és külpolitikai kérdések mellet, még meg kell küzdenie a saját párjában is az úgynevezett neokon szárnnyal.

Soros ezt a helyzetet próbálja kihasználni és példátlan gyorsasággal akcióba is lendült. A gyorsaság és a módszer egyébként nagyon hasonlít a szintén a spekuláns nevéhez köthető a 2004-es kijevi „narancsos forradalomhoz” és a tíz évvel későbbi 2014-es, hasonló eseményekhez.

New Yorkban kezdődtek az utcai demonstrációk, mely tüntetések fő koordinátorai a Soros által finanszírozott Moveon.org és Black Lives Matter nevű „civil jogvédő” szervezetek.

A zavargások azóta rendszeresek: Los Angeles, Chicago, Oakland, Nashville, Cleveland, Washington, Austin, Seattle, Philadelphia, Richmond, St. Paul, Kansas City, Omaha, San Francisco és mintegy 200 más városban is szerte az egész Egyesült Államokban.

Közben más fronton is elindult a támadás. A szintén a „Soros alomba” tartozó orosz Pussy Riot nevű feminista szervezet is megjelent a YouTube-on egy anti-Trump zenei videóval, amely villámgyorsan elterjedt az interneten. Az utcai zavargások és az interneten terjedő anti-Trump videoklip csak az első szakasza lehet a Soros-féle „lila forradalomnak”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »