Soros Györgynek nagyobb a befolyása Ukrajnában, mint a miniszterelnöknek

Soros Györgynek nagyobb a befolyása Ukrajnában, mint a miniszterelnöknek

A Vesti című mérvadó ukrán napilap által idén is összeállított és közzétett, Ukrajnára vetítve a 100 legbefolyásosabb személy nevét tartalmazó lista első helyére Volodimir Zelenszkij államfő került – írja a Voice of Europe.

A második helyen azonban nem Olekszij Honcsaruk ukrán miniszterelnök, vagy valamelyik félig oligarcha, félig politikus áll, hanem az amerikai milliárdos, Soros György.

A kijevi székhelyű lap kiemeli, hogy Soros Ukrajna egész területén tudja befolyásolni a politikai-gazdasági jellegű történéseket az általa finanszírozott szervezeteken keresztül, a helyi szinttől egészen a minisztériumokig.

Hírdetés

Vesti cikke szerint Sorost már 20 éve foglalkoztatják Ukrajna belügyei. 

A hozzá hűséges szervezeteket elsősorban a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül finanszírozza.

A lap emlékeztet rá, hogy többek között Soros pénzelte Miheil Szaakasvili bukott georgiai elnököt, az ukrajnai Odessza régió volt kormányzóját, továbbá Svetlana Zalishchukot, Volodimir Zelenszkij államfő egyik tanácsadóját, illetve Mustafa Nayyem afgán migráns hátterű Porosenko-párti parlamenti képviselőt, egykori újságírót, akit most kineveztek az Ukroboronprom nevű hadiipari komplexum főigazgató-helyettesévé.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »