Soros György Hamász-szerelme nem mostanában kezdődött

Soros György Hamász-szerelme nem mostanában kezdődött

Mutatjuk a részleteteket!

Már 2007-ben, a Financial Times című lapban is írt Soros György arról, hogy szerinte a mekkora hibát követ el a Bush-adminisztráció a Közel-Keleten az izraeli kormány azon döntésének támogatásával, amely szerint nem hajlandó elismerni egy olyan palesztin egységkormányt, amelyben a Hamász is részt venne – írja a Magyar Nemzet.

Az amerikai milliárdos spekuláns akkor arról írt, hogy ez a döntés kizár minden további előrelépést egy békemegállapodás irányába egy olyan időszakban, amikor egy ilyen előrelépés segíthetne az eszkaláció elkerülésében a nagyobb közel-keleti térségben.

és hosszan ír a véleménycikkében arról is, hogy miért hibáztak és miért felelősök az izraeliek és az amerikaiak.

Elvárta volna, hogy a terrorszervezettel a mindenkori izraeli kormány párbeszédet folytasson, és bár megírta, hogy a helyzet Izrael és Palesztina között megromlott annyira, hogy nem lehet tárgyalni, ezt is egyoldalúan az izraeliek nyakába varrta.

Hírdetés

Elemzésében arra is kitért, hogy a Hamász megosztott lett volna, ha hatalmat kapnak a kormányban, tekintve, hogy annak van egy politikai és egy katonai vonala, ami feszültséget eredményezhet. Amikor a Hamász jelezte szándékát, hogy részt venne a nemzeti egységkormányban, a katonai szárny azonnal el is rabolt egy izraeli katonát, a helyzetet kihasználva pedig a Hezbollah is betört Izraelbe, szintén több katonát elrabolva.

Az erre adott izraeli választ Soros aránytalannak nevezte, a Hezbollah kiállása pedig szerinte kivívta az arab tömegek csodálatát. Írásában

A Bush-adminisztráció után sem lassított Soros György szervezete, hiszen Barack Obama megválasztása után lehetőséget láttak arra, hogy gyengítsék az Izrael-barát lobbit Washingtonban. Ezért 

Ez a nagyszabású terv a Nyílt Társadalom Alapítványok két kiszivárgott iratából látott napvilágot – mutatott rá a Bloomberg hírügynökség. Ezekben fény derült arra, hogy a palesztin és izraeli emberi jogi csoportoknak nyújtott támogatások hálója miként volt egy nagyobb stratégia része az amerikai kongresszus, az újságírók és a kormányzati tisztviselők befolyásolására.

A további részletekről IDE kATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

www.demokrata.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »