Sokat ugattak a kutyái, elmetszette a hangszálaikat – börtönbe mehet a magyarországi férfi

Sokat ugattak a kutyái, elmetszette a hangszálaikat – börtönbe mehet a magyarországi férfi

Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Karcagi Járásbíróság idén márciusban állatkínzás miatt 1 év 7 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a 32 éves, ebszaporításból élő karcagi férfit, aki 148 kutyát tartott kisméretű kennelekben, megfelelő táplálék és orvosi ellátás nélkül. A férfi az állomány felének elvágatta a hangszálait azért, hogy a szomszédok ne vegyék észre, milyen sok kutyát tart – áll a közleményben.

Hírdetés

A férfi és a védője is tudomásul vették a bíróság ítéletét.

A járási ügyészség azonban fellebbezést jelentett be a férfi terhére súlyosításért, az ítélet részbeni megalapozatlansága okán, továbbá a szabadságvesztés büntetés próbaidőre történő felfüggesztésének mellőzése, és végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabása érdekében – írták. Az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – olvasható a közleményben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »