Sokan életüket vesztették Tanzánia északi részén földcsuszamlásokban

Legkevesebb 47 ember életét vesztette és 85-en megsérültek Tanzánia északi részén heves esőzéseket követő földcsuszamlásokban – közölték vasárnap a helyi hatóságok.

A Jambo TV helyi televízió beszámolója szerint Tanzánia negyedik legmagasabb hegyének, a 3420 méter magas Hanang lejtőjén történt a földcsuszamlás, amely házakat sodort el a fővárostól, Dodomától 300 kilométerre északra található Katesh városában a kora reggeli órákban.

A hatóságok tájékoztatása szerint heves esőzések sújtották szombaton a térséget, aminek következtében számos utcát járhatatlanná tett a víz, a sár és a kidőlt fák. A hatóságok attól tartanak, hogy a rendrakási munkálatok során további áldozatokat találhatnak.

Hírdetés

Samia Suluhu Hassan elnök segélyszállítmányok küldését rendelte el a térség rászorulóinak. A tanzániai vöröskereszt a nagyjából 10 ezer lakosú városról videófelvételt tett közzé, amelyen sárlavinák által félig betemetett autókat és a házak törmeléke alól holmijukat menteni próbáló embereket lehetett látni.

Egy évtizedek óta nem tapasztalt aszályt követően Kelet-Afrika országai hetek óta özönvízszerű esőzésekkel és árvizekkel küzdenek az El Nino időjárási jelenség következtében. A régióban százak vesztették életüket az ítéletidő miatt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »