Sok német csodálja Orbán Viktort

Sok német csodálja Orbán Viktort

Nagy interjút adott a Budapester Zeitung-nak Hans-Georg Maaßen.  – Elképsztő! Olvassák el, érdemes…

A CDU-s expolitikusa 2012–2018 között vezette Németország belföldi hírszerzését, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatalt. A szakembert politikai okokból, így például migrációellenes nyilatkozatai miatt kényszernyugdíjazták.

Az a benyomásom, hogy a magyarok a legtöbb EU-tagállam polgárával szemben ellenállnak a baloldali ideologizációnak és fanatizációnak – hangoztatta a Budapester Zeitungnak adott nagyinterjújában Hans-Georg Maaßen. Az ex CDU-s politikus – aki 2012-2018 között vezette Németország belföldi hírszerzését, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatalt (BfV) – egyebek mellett arról beszélt, számára egy túra hozzánk út a normalitásba, ahol nem kényszerítik rá, hogy azt higgye, több nem van kettőnél.

Hírdetés

Utalt arra is, a múlt évben becslések szerint összesen százötvenezer német vándorolt ki, mert elnyomónak találták Berlin politikai és gazdasági viszonyait, és ezekkel nem akarták már terhelni sem magukat, sem gyermekeiket. Ők túlnyomórészt magasan kvalifikált vagy jómódú emberek, esetleg politikai disszidensek. Hans-Georg Maaßen szerint ez erős kontrasztban áll a hazájába bevándorlókkal, akik „elsősorban alulkvalifikált menedékkérők a muszlim országokból, akiknek kulturális beilleszkedése és társadalmi hozzáadott értéke több mint kérdéses.”

Aláhúzta, Budapestnek szem előtt kellene tartania, hogy hihetetlenül sok olyan német van, aki Orbán Viktor tiszta, konzervatív és valóságkövető politikáját csodálják, és erősebb szerepet szeretnének Magyarországnak a zöld-woke ideológia elleni európai harcban. Néhányak kifejezetten politikai világítótoronynak tartják Magyarországot a politikai őrület és valóságtagadás tengerében – fogalmazott.

A konzervatívnak nem nevezhető Angela Merkelnek sikerült az a mutatvány, hogy baloldali pártot csináljon a valaha konzervatív CSU-ból azáltal, hogy a CDU-ban személyi kulcspozíciókat politikai baloldaliakkal vagy opportunistákkal töltött be – mondta a politikus. Hozzátette, a berlini politikusokat azért választotta a nép, hogy a német, s nem az USA vagy a Zelenszkij-rezsim érdekeit képviselje.

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »