Smer: A volt koalíció reméli, hogy az államfő 2024-ig támogatja ebben a káoszban

Smer: A volt koalíció reméli, hogy az államfő 2024-ig támogatja ebben a káoszban Mészáros Richárd2023. 01. 18., sze – 18:41

A volt kormánykoalíciós pártok nem akarnak előrehozott választást, abban bíznak, hogy Zuzana Čaputová államfő támogatni fogja őket ebben a káoszban egészen 2024 márciusáig – reagált az ellenzéki Smer az OĽaNO, a Sme rodina, a Za ľudí és az SaS kormányhivatalban tartott szerdai megbeszélésére. 

Hírdetés

„Nem jelentették be sem a megegyezést, sem az alkotmánymódosítást, ami elengedhetetlen az előrehozott választáshoz, sem a választás időpontját. Miért? Mert nem akarnak előrehozott választást, abban bíznak, hogy Zuzana Čaputová államfő támogatni fogja őket ebben a káoszban egészen 2024 márciusáig. Kihasználják, hogy az államfő ma bejelentette, gond nélkül támogatja ezt a megbuktatott, alkalmatlan kormányt egészen szeptemberig” – szögezte le a Smer.

A párt szerint káoszra és az állam további leépülésére kell felkészülni egészen 2024 márciusáig, ha sikertelen lesz az alkotmánymódosításról szóló szombati népszavazás, és júniusban nem lesz előrehozott választás.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »