Slovnaft Cup: Bejött a papírforma, továbbjutott a Komáromi FC

Slovnaft Cup: Bejött a papírforma, továbbjutott a Komáromi FC

Fülekre utazott a Slovnaft Cup 3. fordulójában a Komáromi FC. A mérkőzés esélyese a KFC volt, de Radványi Miklósék nem becsülték le ellenfelüket, hisz korábban már sikerült megszorongatniuk a fülekieknek a DAC-ot is.

A vendégek már a 32. percben megszerezték a vezetést, miután egy hazai szabálytalanság után büntetőhöz jutottak. Šmehyl ezúttal nem hibázott, így 0:1-es állással folytatódott a találkozó. A komáromiak még a félidő vége előtt tovább tudták növelni előnyüket Tóth Gábor góljával, aki a 48. percben aztán duplázott is. A végeredményt végül a 88. percben sikerült beállítani Dominik Špiriak öngóljával.

„Manapság már egyetlen mérkőzés sem egyszerű. Mégiscsak egy harmadik ligás csapat ellen játszottunk. Az elején egyáltalán nem volt egyszerű, mert a hazaiak nyomultak előre és lezárták a területeket. Végül érvényes, hogy abszolút nem hagytunk nekik lehetőséget. Csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzünk gólt. Ez büntetőből érkezett, majd röviddel utána adtunk mégegyet. Szerintem abban a pillanatban már vége volt a mérkőzésnek”

nyilatkozta a szlovák Sport napilapnak Radványi Miklós.

„Nem mondthatom, hogy a füleki játékosok bármivel is megleptek volna bennünket. Kitartóak voltak, harcoltak. Nagyon örülök, hogy nem szabálytalankodtak durván velünk szemben, így nincs sérült játékosom. Ezt tartom a legfontosabbnak, hogy az ilyen mérkőzéseken senki se sérüljön le. Összességében tisztességes mérkőzés volt.”

mondta Radványi, aki a várakozásoknak megfelelően több változtatást is eszközölt a kezdőcsapatban.

„Esélyt akartam adni azoknak, akik eddig kevesebbet játszottak. Erre is jók a hasonló mérkőzések. Természetesen olyanok is voltak ott, akik rendszeresen kapnak játéklehetőséget. Legyen szó Šmehylről, Ožvoldáról vagy Némethről. Elsődlegesen viszont másoknak akartam lehetőséget adni, hogy meccsgyakorlatot szerezzenek és hogy akció közben láthassam őket.”

Hírdetés

tette hozzá Radványi.

Miután a Niké Ligában három egymást követő vereségen vannak túl a lilák, határozottan fontos volt egy sikeres mérkőzés tétmeccs. Radványi Miklós nem is titkolta, hogy a találkozó előtt arra bíztatta játékosait, hogy élvezzék a játékot, had jöjjön vissza a győzelmi hullámra való étvágyuk. A szakvezető egyúttal köszönetet is mondott a házigazdáknak a remek vendéglátásért.

„Nemcsak a mérkőzés, de körülötte minden nagyon kedves volt. Nagyon jó légkör fogadott bennünket Füleken”

zárta Radványi.

A komáromiaknál a válogatott szünet ellenére sem áll meg az élet, hisz október 16-án már ismét a Slovnaft Cupban mérettetik meg magukat, ezúttal a besztercebányai Hamšík Akadémia csapata ellen, majd október 20-án Zólyombrézó együttesét fogadják a Niké Ligában.

Körkép.sk/KPA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »