Simon Zsolt megkezdte a Szövetség-Aliancia felszalámizását.

Simon Zsolt megkezdte a Szövetség-Aliancia felszalámizását.

Az MKP egyelőre tehetetlenül sodródik a Szövetségre irányuló liberális, progresszív nyomás hatására.

Kedden, március 28-án ülésezett a Szövetség-Aliancia Országos Elnöksége. Ezen elfogadták azt a határozatot, miszerint elfogadható számukra, hogy a párt nevében szerepeljen a Magyar Fórum kiegészítés.

Korábban az MKP kongresszusi döntésével  szerette volna elérni, hogy Szövetségről Magyar Szövetségre változtassák a párt nevét. Ezt azonban a Most-Híd és Világi Oszkár platformja, az Összefogás elutasította.

Nem telt el sok idő, és immár elfogadható a Most-Híd és az Összefogás számára is a névváltoztatás. Mégpedig Magyar Szövetség helyett Szövetség-Magyar Fórumra. Ezzel azt érnék el, hogy teljesen ellaposítanák a nemzeti konzervatív, magyar jellegét a politikai tömörülésnek. Könnyen többségbe kerülhet ugyanis a Most-Híd – Összefogás – Magyar Fórum hármas.

„A Szövetség párt Országos Elnöksége nyitott arra, hogy a Magyar Fórummal februárban elkezdett tárgyalássorozat folytatódjon. Az elnökségi tagok meggyőződése, hogy a feleknek mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a szlovákiai magyar választóknak ne két magyar lista közül kelljen választaniuk. Ennek érdekében a Szövetség vezetői készen állnak az egyezséghez szükséges kompromisszumok megkötésére. Az elnökség elfogadhatónak tartja a párt nevében a Magyar Fórum kiegészítést.“

Hírdetés

– áll a Körképnek küldött közleményben.

Eközben azonban Simon Zsolt igyekszik politikailag teljesen eljelentékteleníteni a Szövetséget. A Penta tulajdonában levő Új Szónak ugyanis azt nyilatkozta, hogy a vele való közös induláshoz immár nem elég a párt nevének megváltoztatása. Értékrendi kérdésekről, programpontokról, a választási lista helyeinek elosztásáról, a pénzek szétosztásáról (finanszírozás), illetve a választások utáni együttműködés kérdéseiről is diktálni szeretne.

A Szövetség Most-Híd platformja javasolta hétvégén a Simon Zsolt pártjával való tárgyalások újbóli megnyitását. Ennek egyik fejezete lett volna a névváltoztatás. Az MKP platformot is magában tudó Szövetség erre keddi elnökségi ülésén rábólintott.

Simon Zsoltnak azonban azonnal megjött az étvágya és újabb feltételeket támasztott.

Kérdés, mit szólnak mindehhez az MKP választói, főleg, ha a továbbiakban Simon Zsolt értékrendjétől, a választási lista befutó helyeitől és a neki szánt pénzek elosztásától tennék függővé a közös indulást a parlamenti választásokon.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »