Šimkovičová leváltotta a Szlovák Nemzeti Múzeum igazgatóját is

Šimkovičová leváltotta a Szlovák Nemzeti Múzeum igazgatóját is

Martina Šimkovičová kulturális miniszter (SNS-jelölt) leváltotta Branislav Panist, a Szlovák Nemzeti Múzeum (SNM) vezérigazgatóját – erősítette meg a TASR hírügynökségnek Jozef Bednár, az SNM kommunikációért felelős igazgatóhelyettese.

A kulturális minisztérium megerősítette a Panis szeptember 30-i leváltásáról szóló információt. „A miniszter az igazgató számos, széles körben ismert vezetői mulasztása miatt döntött a leváltásáról” – mondta Petra Bačinská, a kulturális tárca szóvivője. A minisztérium nevében azt mondta, nem látja indokoltnak, hogy az egyes vezérigazgatók leváltásának okairól részletesen beszámoljanak a nyilvánosságnak, és rámutatott, az ilyen személyi döntéseket minden minisztériumban általános politikai gyakorlatként kezelik. „A vezérigazgatók leváltása és kinevezése a miniszterek hatáskörébe tartozik” – hangsúlyozta.

Hírdetés

Branislav Panis 1999 óta dolgozik a Szlovák Nemzeti Múzeumban. 2005-ben lett a pozsonyi (Bratislava) várban található SNM – Történeti Múzeum igazgatója, 2016 óta a Szlovák Nemzeti Múzeum vezérigazgatója. Megbízatása alatt kezdődött el például a Szepesi vár (Spišský hrad) restaurálása, a krasznahorkai (Krásna Hôrka) vár restaurálásának újabb szakasza, és az alsókorompai (Dolná Krupá) kastély rekonstrukciója.

Šimkovičová augusztus elején leváltotta Matej Drličkát, a Szlovák Nemzeti Színház, valamint Alexandra Kusát, a Szlovák Nemzeti Galéria vezérigazgatóját is.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »