Siklósi Gergely tavaly háttérember volt, most az élre állna

Siklósi Gergely tavaly háttérember volt, most az élre állna

A világranglista harmadik helyére tért vissza az olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó, miután a legutóbbi két rangos nemzetközi versenyt megnyerte.

„Tudatosabb vagyok, és egyre jobban beérik az a munka, amit az elmúlt 7-8 évben már felnőtt kategóriában elvégeztem. Most már sokkal érettebb, rutinosabb vívónak tekintem magam” – jelentette ki az InfoRádiónak Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó.

A sportoló edzőjével, Dancsházy-Nagy Tamással eldöntötte, hogy a szezon szava a stabil lesz, tehát egyéniben és csapatban is kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtania.

Bár a csapattal sokat léptek előre az elmúlt szezonban, az egyéni versenyeken maradhatott Siklósi Gergelyben hiányérzet.

„Úgy is készültünk a tavalyi szezonban, hogy az egyéni érdek háttérbe szorul, és abszolút a csapat kapja a reflektorfényt. Nem is én voltam a csapat húzóembere, hanem a három csapattársam csinálta ezt, én csak mint támogató voltam mögöttük” – mondta a vívó. Hozzátette: csapatmunka eredménye a tavalyi hét helyezés előrelépés a világranglistán.

Hírdetés

Az egyéni érdek az olimpiai érem után háttérbe szorult, a fő, hogy kijussanak a következő olimpiára.

Siklósi Gergely elmondta: a tavalyi év „mentális pihenőnek” tekinthető, a felkészülésre szeptembertől koncentrált jobban. A folytatást illetően a vívó abszolút bizakodó, célja, hogy minél több világkupán érmes legyen. A csapatban is önbizalmat ad neki, hogy húzóember lehet, mert „most elkél a csapatnál a plusz tűz, ami tudja őket húzni”.

Megjegyezte: a dohai Grand Prix mellékes szála, hogy megint megfázott, de igyekszik minél hamarabb kijönni ebből, és maximális erőbedobással edzeni.

Február végén a heidenheimi világkupa következik, március második hetében pedig a budapesti Grand Prix. Siklósi Gergely szerint mindkettő fontos, de a legfontosabb a versenynaptárban majd a májusi kvalifikáció kezdete lesz, amit Caliban kezdenek egy Grand Prix versenyen, utána pedig Párizsban folytatják, majd Európa- és világbajnokság következik.

További érdekességeket a Vívópercek című magazinban hallhat.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »