Sikerült megegyeznie a VšZP-nek a kassai gyermekkórházzal

Sikerült megegyeznie a VšZP-nek a kassai gyermekkórházzal

Az Általános Egészségbiztosító megegyezésre jutott a Kassai Egyetemi Gyermekkórházzal, szerződéses viszonyuk egy évig folytatódik tovább. Ez azt jelenti, hogy július 5-től ismét minden pácienst ellátnak az intézményben.

„Az Általános Egészségbiztosító (VšZP) és a Kassai Egyetemi Gyermekkórház (DFN) megegyezett a szerződési feltételeket illetően, a következő 12 hónapban folytatódik a szerződéses viszony.

Biztosíthatjuk ügyfeleinket, hogy július 5-től ismét teljes mértékben be lesz biztosítva és meg lesz térítve az egészségügyi ellátásuk”

– közölte Eva Peterová, az egészségbiztosító kommunikációs részlegének menedzsere. Hozzátette, a tervezett műtéteket és kivizsgálásokat a meghatározott időpontban elvégzik.

Hírdetés

A kórház igazgatója, Andrej Koman szerint több alkalommal tárgyaltak a biztosítóval, amely nem volt hajlandó biztosítani az intézményben elvégzett műveleteknek megfelelő havi összeget, amellyel korlátozások nélkül tudták volna biztosítani minden páciens ellátását.

A biztosítótársaság viszont azzal érvelt, hogy az általuk kifizetett összeg magasabb, mint az ügyfeleik aránya a kórházban kezelt páciensek között, azaz más biztosítók ügyfelei után is ők fizetnek. Emellett jóval magasabb összeget kínáltak a 2022-es szerződéshez képest, azaz mindent megtettek, hogy folytatódjon a szerződéses viszony a kórházzal.

A lényeg, hogy sikerült egyezségre jutniuk, így holnaptól ismét minden pácienst ellátnak az intézményben. Ezt kedden a kórház igazgatója is megerősítette.

Nagyon örülünk, hogy lezárultak a tárgyalások és aláírtuk a szerződést, a gyermekpáciensek érdekében”

– fogalmazott Koman.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »