Sepsiszentgyörgy szállással segíti az ukrajnai menekülteket

Sepsiszentgyörgy szállással segíti az ukrajnai menekülteket

Az Ukrajnában dúló fegyveres konfliktus miatt hazájukat elhagyni kényszerülő menekültek befogadására szálláshelyet hoznak létre Sepsiszentgyörgyön – döntött a helyi készenléti bizottság. A megyeszékhely önkormányzata ugyanakkor arról tájékoztatott, a hatóságok összesítik mindazokat a szálláshelyeket a városban, amelyeket fizikai vagy jogi személyek a menekültek rendelkezésére bocsátanak.

A városháza keddi beszámolója szerint a készenléti bizottság döntésére egyelőre 100 menekült befogadására alkalmas szálláshelyet hoznak létre, szükség esetén azonban növelik a helyek számát. Emellett a hatóságok összesítik azokat a szálláshelyeket is, melyeket fizikai vagy jogi személyek ajánlanak fel a menekültek számára (szállók, panziók vagy akár saját lakások). Az önkormányzat arra kéri a segíteni szándékozó sepsiszentgyörgyieket, hogy az [email protected] címen március 6-ig jelezzék, hány szálláshelyet tudnak biztosítani, illetve a lakhatási feltételeket (ingyenes, térítés ellenében, az összeg értékét stb.), ugyanakkor közöljék pontos címüket és elérhetőségüket.

Hírdetés

„Látjuk a hírekben, ahogy a menekültek gyermekekkel, egyetlen bőrönddel lépnek át a határon. Ebben a helyzetben az egyedüli mérvadó szempont az emberiesség, az együttérzés és a segítség. Mindannyian emberek vagyunk és Isten előtt egyenlők. Segítsünk azoknak, akik most a háború borzalmai elől menekülnek!” – fogalmazott Antal Árpád polgármester. Jelezte, Sepsiszentgyörgy élelemmel és szállással segít a városba érkező vagy az itt áthaladó menekülteknek.

A városháza továbbá arra is figyelmeztetett, hogy a helyi rendőrség 0800 800 767-es zöld telefonszáma 24 órán át ingyenesen elérhető azok számára, akiknek útmutatásra vagy bővebb információkra van szükségük a térségünkbe érkező menekültek elhelyezésével kapcsolatban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »