Senkit nem érdekel Heger, Dzurinda és Korčok még meg sem alakult jobbközép pártja

Senkit nem érdekel Heger, Dzurinda és Korčok még meg sem alakult jobbközép pártja

Sokatmondó közvélemény-kutatást publikált a Focus. A Markíza számára készített felmérésükből kiderül, mindössze a választók 4(!!!) százaléka szavazna szívesen az egyébként még meg sem alakult „mérsékelt jobbközép” pártra.

A négyszázaléknyi „biztos” pártválasztó mellett az ezer megkérdezett 17%-a mondta azt, talán leadná voksát egy többek között Eduard Hegert, Milan Majerskýt, Ivan Korčokot vagy Mikuláš Dzurindát felvonultató pártra.

 

Hírdetés

Ebből a mintegy 21%-ból legtöbben, a megkérdezettek ötöde mondta azt, a pártot a megbízott kormányfőnek,Eduard Hegernek kellene irányítania.

A kérdés így hangzott pontosan: Az utóbbi időben egyre több politikus beszél a kisebb jobbközép pártok erejének összevonásáról és egy új, nagyobb párt alakításáról, hogy a szavazatok el ne vesszenek a választásokon. Ha a kisebb jobbközép pártok létrehoznának egy ilyen új politikai szubjektumot, ön megfontolná, hogy leadja voksát egy ilyen pártra?

Az OĽaNO-kormányok által lejáratott jobbközép politika népszerűtlenségét jól szemlélteti, hogy a megkérdezettek 67%-a nem vagy nem szívesen (42, illetve 25%) szavazna egy ilyen pártra.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »