Segítsünk a horvátországi földrengés károsultjainak! – hív a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Szombathely testvérvárosa, a horvátországi Sziszek, valamint Glina település is erősen rongálód ott a december 29-én, kedden történt földrengés során. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász várja az anyagi támogatást az útnak indítandó segélyszállítmányához.

Földrengések sorozata sújtja Horvátország több települését. A legutóbbi rengések epicentruma a mintegy 25 ezer lakosú Petrinjánál volt. A fél város kedd óta romokban hever. A közeli faluban, Majske Poljanán több áldozatat is van a katasztrófának – eddig összesen 7 halottról szólnak a híradások. A legfiatalabb áldozat egy 12-13 éves leány Petrinjából.

Szombathely testvérvárosa, Sziszek, mely püspöki székhely és Glina település is erősen rongálódott. A sziszeki kórházat csaknem teljesen evakuálták. Az első felmérések alapján mintegy 5000 gyerek marad iskola nélkül, mert 5 iskolaépület teljesen megrongálódott, 9 jelentős felújítással majd még rendbe hozható, és 13 maradt működőképes.

Emberek ezrei maradtak fedél nélkül. A közüzemi szolgáltatások – értelemszerűen – sok helyen megszakadtak, tehát az új év küszöbén sok háztartásban nincs vagy csak alkalmi módon működik a világítás és a fűtés. Az első, hétfői rengést követő 58 órán belül 66 földrengést rögzítettek a szeizmológusok, és további rengésekkel is számolnak.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász várja az anyagi támogatást az útnak indítandó segélyszállítmányához. A karitász munkatársai a szükségleteket illetően felvették a kapcsolatot a sziszeki püspökség karitászával. Az első rendkívüli segély már január 2-án indul a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Központból.

Hírdetés

Amit várnak:
PB-palackos Szieszta kályhák, evőeszközök, sok-sok takaró, aggregátorok, valamint konzerv élelmiszerek, amit azonnal lehet fogyasztani.

Ahova vinni lehet:
Január 4-től a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász központjába, a Hollán Ernő utca 14-be reggel 7 órától 17 óráig.

Pénzadományt erre a számlászámra lehet küldeni:
Bankszámlaszám: 11747006-20120894-00000000
Adószám: 19247665-1-18
Székhely: 9700 Szombathely, Hollán E. utca 14.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Vatican News; Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »