Segítségnyújtás helyett megkergette az orvost kereső beteg fiút és anyukáját egy robusztus termetű, mély hangú, minden bizonnyal rasszista férfi

Segítségnyújtás helyett megkergette az orvost kereső beteg fiút és anyukáját egy robusztus termetű, mély hangú, minden bizonnyal rasszista férfi

Végigkergette Sopron egyik lakóparkjában a betörőket az a férfi, aki családi háza garázsából éppen akkor bukkant fel a bejárati ajtónál, amikor a tolvajok benyitottak. Nem vesztette el a fejét, nem ijedt meg és a két idegen ürügyét sem hitte el. A Kisalföldnek elmesélte a kalandot.

– A ház mögött álló garázsban voltam, a futópadon edzettem, miközben a családom a házban tartózkodott. Mivel éppen kukanap volt, sajnos a kapu és a lakásajtó is nyitva volt, most már tudom, hogy ez hiba… Ezentúl mindig zárni fogjuk – kezdett történetébe a férfi.

Akaratán kívül keveredett egy bűnügybe és a lakópark sztárja sem akar lenni, ezért arra kért bennünket, nevét ne írjuk le. Története ugyanakkor több tanulsággal is szolgál.

Hírdetés

– Az ajtóban egy negyvenöt év körüli nő és egy húsz-huszonöt évesnek látszó férfi állt, később megtudtam, hogy a fia. A kezükben volt a kilincs, épp benyitottak, amikor befordultam a sarkon és számon kértem őket, hogy mit keresnek itt. Meglepődtek, ez jól látszott, és a férfi rögtön az arcához kapott, mintha a foga fájna. A nő mondta is, hogy fogorvost keresnek… Nem gondolkodtam, automatikusan cselekedtem, miután biztos voltam abban, hogy szó sincs fogfájásról… Megragadtam egyikük karját, miközben bekiabáltam a házba, hogy hívjanak rendőrt. Sajnos a bentiek nem hallották, és némi dulakodás után az idegenek kiszabadultak a szorításomból is. Futásnak eredtek, én meg utánuk, az esti néhány fokban rövidnadrágban, egy szál pólóban. Közben egy járókelőnek szóltam, hogy értesítse a rendőrséget, s mire a lakópark szélére értünk, már ott is voltak a járőrök… – meséli a férfi.

A történethez tartozik, hogy a betörőket kergető házigazda robusztus termet, a hangja is mély, erős. Úgy megijesztette a menekülő tolvajokat, hogy futás közben azok is a rendőrséget hívták: mentsék ki őket szorult helyzetükből. Jól látták, nem tudják lerázni az eltökélt férfit.

– A bejelentés után valóban néhány perc alatt a helyszínre értek a kollégáim és előállították a betöréssel gyanúsítható férfit és nőt. A kapitányságon beismerő vallomást tettek – ezt már Aranyos Gábortól, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől tudjuk. Kiderült, a két zalaegerszegi tolvajnak volt egy harmadik társa is, aki látva a dolgok alakulását kereket oldott, a zalaegerszegi rendőrök azóta őt is elfogták.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »