Se csapat, se tábor, se tudatos klubvezetés – Simán kiesett a DAC a nemzetközi kupából

Se csapat, se tábor, se tudatos klubvezetés – Simán kiesett a DAC a nemzetközi kupából

Nehéz szó nélkül elmenni amellett, ami az elmúlt időszakban a DAC háza táján történik. A klub körül nem működik szinte semmi. Egy lélektelen, hitehagyott teljesítményt felvonultató DAC intett búcsút az Európa Konferencia Ligának a második selejtező fordulóban.

Mindent úgy, hogy lényegében ismét csak két játékos ütötte meg ezt az egyébként messze nem elérhetetlen nemzetközi színvonalat, mégpedig a kapus Jellička és a magyar válogatottban az Eb-n is brillírozó Schäfer András. Rajtuk kívül egyébként senki. Mi több, sok kezdőjátékos tudása, képessége erősen megkérdőjelezhető.

Mégis, egy kis koncentrálással így is meg lehetett volna szorítani az előző mérkőzéshez képest gyenge napot kifogott belgrádi Partizant. A DAC-nak ugyanis megvolt a helyzete az első félidőben. Mi több, az első 20 percben kifejezetten tetszetősen játszottunk, labdabirtoklásban messze ellenfelünk fölé tudtunk nőni. Az egész viszont meddő volt, teljesen eredménytelen.

A 26. percben egygólos hátrányban ajtó-ablak zicceren vezethette kapura a labdát a hazai Sharani, de a szerb kapus bal lábában elakadt a labda. Ilyen szinten az ilyen helyzeteket be kell lőni, ha valamit keresni akarunk a továbbiakban.

Beskorovainyinak nem először volt gondja a területvédekezéssel, mint ahogy az ellenfél kapuja előtti fejeseknél sem meggyőző. Sajnos ő sem a DAC-ba való játékos.

A második félidőben Balić lépett pályára, aki bár ügyesen próbálta mozgatni a csapatot, hosszú indításai például Ciganiks felé rendre pontatlanok voltak.

A második félidő derekán a viszonylag jól játszó Schäfer fejelt egy kapufát, nem sok hiányzott az egyenlítéshez.

Hírdetés

Mi több, 0:1-es állásnál tizenegyest is kaptunk a 78. percben, de Balić hibázott.

Pedig akkor egy jó hajrával akár még el is kaphattuk volna a Partizant. Ehelyett ismét a szerbek büntettek, akik a félpályán egy labdaeladásra lecsapva Ricardo révén beállították a 0:2-es végeredményt.

A dobosok és capo nélküli, teljesen szétesett, korábban kárpát-medencei szinten híres B-közép enerváltan vette tudomásul a megváltoztathatatlant. Sokan már a meccs lefújása előtt távoztak a stadiontól.

Ennyi volt idén a sárga-kékek európai kupaszereplése. Jövőre ilyen kerettel nincs nagy értelme még csak nekivágni sem a küzdelmeknek.

A klub jelenleg egy teljesen tanácstalan vezetéssel, szétesett szurkolótáborral és elképzelés nélkül futballozó csapattal rendelkezik….és még a sör sem jó.

Sürgősen össze kellene szedniük magukat az illetékeseknek a székházban, a lelátón és az öltözőben is. Különben nehéz lesz megállítani a lejtmenetet.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »