Schwarcz-Kiefer Patrik: Matolcsy Ádám luxuskarórájának árából, 50 millió forintból csodát tudna tenni bármelyik gazda

Schwarcz-Kiefer Patrik: Matolcsy Ádám luxuskarórájának árából, 50 millió forintból csodát tudna tenni bármelyik gazda

Utcafórumot tartott csütörtök délután Bólyban az Erzsébet Vigadó Kulturális központban Schwarcz-Kiefer Patrik, az Egységben Magyarországért Baranya megye 3-as számú választókerületének képviselőjelöltje, illetve Jakab Péter, a Jobbik elnöke. A kampányhajrában tartott gyűlésen szép számmal jelentek meg az érdeklődők, sokan voltak kíváncsiak a helyi ellenzéki jelölt programjára az alig négyezer fős településen.

Jakab elmondta, a szomszédunkban dúló háború kihat a vidéki Magyarország jövőjére is, hiszen az a magyar külpolitika, amely Oroszország mellett kötelezte el magát, az súlyos bizonytalanságot kelt a piacok számára, akik beárazták, hogy hazánk lufi gazdaságpolitikát folytat. Ezt mutatja az is hogy a magyar deviza egy nap alatt lezuhant 400 forintra, miközben minden más valuta tartotta magát. És ha a magyar forint romlik, akkor minden drágul, így a vidék élete is egyre nehezebb. 

„Április 3-a után megmutatjuk, hogy stabil és megbízható partnerei és szövetségesei leszünk az Európai Uniónak, illetve a NATO-nak, amit a nyugati piacok honorálni fognak, és végre megindulhatnak hazánkba azok az uniós források, amelyek most Orbán Viktor miatt nem érkeznek meg”

– mutatott rá.

Arról is beszélt, hogy az országot járva sokszor megkapja, hogy úgysem lehet semmit csinálni, hiszen a Fidesz el fogja csalni a választásokat. Ezzel kapcsolatban megjegyezte,

a Fidesz legfőbb koalíciós partnere nem a KDNP, hanem a közöny és a legyintés,

ezért is kell folyamatosan találkozni, beszélgetni az emberekkel.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Bólyon
Fotó: Ceglédi Ádám

A magyar néppárt vezetője szerint

az Orbán Viktor által hangoztatott „stratégiai nyugalom” valójában azt jelenti, hogy válsághelyzetben sem kell csinálni semmit. Hozzátette, a Fidesz nem kormányoz, hanem csak hatalmon van, és lop, ehhez ért. Közben viszont simán előfordulhat az, hogy egy bombával felszerelt harci repülőgép átrepül a Paksi Atomerőmű felett.

Kifejtette, az Orbán Viktor vezette kormány egyik legnagyobb hazugsága, hogy ők nemzeti politizálást folytatnak. Csakhogy szerinte ez nem tudja, mi lenne. Hacsak nem a Mészárosokból épített új arisztokrácia, vagy

a szétvert egészségügyi rendszer, ami miatt évente 30 ezer honfitársunk hal bele a hosszú várólistákba.

Jakab Péter hangsúlyozta, az elszámoltatáshoz nem kell pénz, csak akarat, a bűnözők pedig lecsukják. Kiemelte, a Fidesz ott tud győzni, ahogy megbomlik az egység, épp ezért szerinte lehet szeretni vagy nem szeretni Márki-Zay Pétert, de egy dolgot nem lehet megtenni: másra szavazni – mutatott rá az ellenzéki párt elnöke.

„Április 3-án ennek a kormánynak buknia kell, és Orbánékra bizony stratégiai izgalom vár” – mondta.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Bólyon
Fotó: Ceglédi Ádám

Hírdetés

Schwarcz-Kiefer Patrik először arról beszélt, sokszor megkapja, hogy mi motiválja őt arra, hogy fiatal létére ekkora fába vágja a fejszéjét, hogy elinduljon a választáson a térség országgyűlési képviselőjeként. A számos ok mellett a tettvágyat emelete ki. Szerinte egész egyszerűen nem teheti meg azt, hogy a nagyszülei áldozatát – akik visszaköltöztek Magyarországra, a szülőföldjükre – kidobja az ablakon és Németországba vagy Ausztriába megy. Azért is indult el, mert úgy látja, a vidéket meg kell menteni, mert ha minden így folytatódik, annak súlyos ára lesz.

Kiemelte,

választókerületének lakossága 30 év alatt, a rendszerváltás óta 23 ezer fővel csökkent.

„Mi ez, ha nem tragédia?” – tette fel a kérdést.

Az egységes ellenzék jelöltje elmondta, óriási problémát jelent a munkahelyek hiánya, amivel mindenképpen foglalkozni kell. Mint kifejtette, elsősorban támogatni kellene azokat, akik vállalkozni szeretnének, a pénz ugyanis megvan erre, csak nem a megfelelő helyekre érkezik. Ennek megfelelően

megválasztása után egyik az első lépése az lesz, hogy érdemben támogassák azokat, akik szeretnének helyben felépíteni egy vállalkozást.

Az ellenzéki politikus szerint míg Franciaországban lehet penészes-kukacos sajtot árulni a boltokban, amire a sajtmester még büszke is, addig nálunk szinte még a plafont is le kell csempézni, hogy valaki meg tudjon nyitni egy kis helyet? Sokan azt hiszik, hogy Európai Unió hozza a szabályokat, de ez nem igaz, „ez nem Brüsszeli ármány, ezt a magyar kormány dönti el”.

Schwarcz-Kiefer Patrik, az Egységben Magyarországért Baranya megye 3-as számú választókerületének jelöltje
Fotó: Ceglédi Ádám

Felidézte, választókerületében az elmúlt években olyan automatizált állattartó üzemekre költöttek el több tízmilliárd forintot, amelyek csupán egy-két embernek adnak munkát.

„50 millió forintból csodát tudna tenni bármelyik gazda vagy vállalkozó. Ez a pénz ott figyel a Magyar Nemzeti Bank elnökének, Matolcsy Ádámnak a kezén egy luxuskaróra formájában. Biztos azt nézegeti, amíg lesétál a garázsba, hogy beüljön az egyik Ferrarijába a sok közül”

– fogalmazott Schwarcz-Kiefer Patrik.

Az Egységben Magyarországért Baranya megye 3-as számú választókerületének képviselőjelöltje hangsúlyozta, a Bólyi Gyermekotthon helyzetét 12 év kétharmados kormányzás után a mai napig nem sikerült megoldani, még mindig a nem arra kitalált épületben kell élniük a kicsiknek, ami szerinte szégyen és gyalázat.

„Arra viszont van pénz, hogy ha Hargitai János képviselő úrnak úgy tartja kedve, akkor a szülőfalujába legyen egy autópálya-lehajtó is, biztos, ami tuti”

– tette hozzá.

Schwarcz-Kiefer Patrik, az Egységben Magyarországért Baranya megye 3-as számú választókerületének jelöltje
Fotó: Ceglédi Ádám

Ha már út, az egységes ellenzék jelöltje felhívta a figyelmet arra is, hogy 

nálunk egy autópálya négyszer annyiért épül, mint Horvátországban.

Közölte, az ígéretek helyett a tettek jönnek, és április 3-a után megmutatják, hogy Kelet-Baranya megyében is csodát tudnak tenni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »