Schwarcz-Kiefer Patrik feljelentést tett az ügyészségen a Schadl-féle vizsgacsalások kapcsán

Schwarcz-Kiefer Patrik feljelentést tett az ügyészségen a Schadl-féle vizsgacsalások kapcsán

„Az egyetem a fiataloké, nem a Fideszé! Vizsgálják ki a csalásokat!” címmel közös sajtótájékoztatót tartott Schwarcz-Kiefer Patrik, az Egységben Magyarországért Baranya 03. OEVK jelöltje, Pusztai Patrik, az MSZP Ifjúsági Tagozatának elnöke és Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke, ahol a „Schadl-Völner ügy” nyomozati anyagaiból nyilvánosságra került elcsalt egyetemi vizsgák ügyéről beszéltek.

Schwarcz-Kiefer Patrik azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy most már a „hamiskártyás haverjaiknak” is jogi diplomát intéznek a fideszesek, miközben diákok százezrei éjt nappallá téve tanulnak egy jobb élet reményében. 

A Jobbik politikusa szerint pedig a bűn nem maradhat büntetlenül, ezért hétfőn feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen, mivel a közokirat- és magánokirat-hamisítás, illetve a csalás bűncselekményének gyanúja is fennáll.

Hírdetés

Schwarcz-Kiefer Patrik arra is emlékeztett, hogy a baranya megyei fideszesek (Hoppál Péter, Nagy Csaba, Kővári János, Hargitai János, Horváth Zoltán) nem ítélték még el a történteket, ezért a helyi ellenzék felszólította őket, hogy végre tegyék meg ezt.

Pusztai Patrik az egyetemek modellváltását kritizálta, majd kitért arra, hogy ezek szerint nemcsak egy esetleges választási vereségre akarta magát bebetonozni a Fidesz, hanem az is a céljuk volt, hogy diplomagyárként üzemeltessék ezeket az egyetemeket a kiváltságosok számára. Amennyiben a Fidesz április után is marad, akkor az egyetemeken is ez a rendszer fog fennmaradni, ezért van szükség kormányváltásra. A kormányváltás után az Egységben Magyarországért helyre fogja állítani a magyar felsőoktatás becsületét és mindent megtesznek, hogy a fideszes kiváltságosok munkája megszűnjön az egyetemeken is.

Nemes Balázs szerint a transzparencia csökkentése miatt került sor az egyetemi modellváltásokra, ezért nincsen következménye az ehhez hasonló ügyeknek. A Pécsi Tudományegyetem kancellárja is egy Fideszhez köthető személy, Decsi István korábbi pécsi alpolgármester. Az ellenzék arra kéri a pécsi egyetemet, hogy a szegedi egyetemmel szemben itt legyen érdemi kivizsgálás, a hallgatói önkormányzat és a Magyar Rektori Konferencia bevonásával.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »