Sátoraljaújhelyen tanácskozik a Kárpát-medencei Magyar Újságíró Egyesületek Közössége

Sátoraljaújhelyen tanácskozik a Kárpát-medencei Magyar Újságíró Egyesületek Közössége

Május 22-24. között Sátoraljaújhelyen zajlik a külhoni magyar újságíró egyesületek képviselőinek találkozója.

Szerda és péntek között a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpont ad otthont a Kárpát-medencei Magyar Újságíró Egyesületek Közössége találkozójának.

A 2021-es tengelici tanácskozás után a Ma7 médiacsalád szervezésében kerül sor ismételten a külhoni magyar írott és elektronikus sajtó képviselőinek találkozójára, mintegy félszáz résztvevővel.

Szerda este médiacsaládunk főszerkesztője, Molnár Judit és a Rákóczi Szövetség sajtófelelőse, Dán-Katona Flóra köszöntője után Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára összegezte a sajtó és a nemzetpolitika előtt álló kihívásokat az EP-választások tükrében.

Potápi: A külhoni magyar nyelvű média élő szövet, egységes hálózat

Hírdetés

Potápi emlékeztetett, a választás legfőbb tétje az ukrajnai háború mielőbbi megállítása, a konfliktus kiszélesedésének megakadályozása. A kárpátaljai magyarság fizikai léte, megmaradása függ ettől – húzta alá a nemzetpolitikai államtitkár.

Ezt követően Klemm József délvidéki televíziós újságíró, a szervezet tiszteletbeli elnöke foglalta össze a KMÚEK tevékenységét az elmúlt két évben.

Az összegyűlt újságírók nevében Csermák Zoltán emlékezett meg a közelmúltban elhunyt kollégáról, a külhoni magyar újságírás intézményesítését szívügyének tartó Havasi Jánosról.

A találkozón napirendre kerül a KMÚEK jogi kereteinek megteremtése


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »