Sargentini utódja is Magyarországot támadja – Újabb jelentést készített az Európai Parlament

Sargentini utódja is Magyarországot támadja – Újabb jelentést készített az Európai Parlament

Újabb támadás készül az Európai Parlamentben Magyarország ellen. Az uniós értékek megsértésével vádolja Magyarországot a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield.

“Fennáll a veszélye annak, hogy Magyarország súlyosan megsérti az Unió alapját képező értékeket”

– szögezi le az Európai Parlament (EP) egy friss jelentéstervezete, számol be róla a baloldali Népszava. A hírt a Gregor Martin Papucsek tudósítóhoz hasonlóan Magyarországgal szemben szintén negatívan elfogult Ladislav Vallach által azonnal átvette a szlovák állami hírügynökség, a TA SR is.

A jelentés készítője azt javasolja az EU Tanácsának, hogy mondja ki, hogy Magyarországon fennáll az európai értékek súlyos megsértésének kockázata

Delbos-Corfield  azt szeretné elérni, ha az EP-képviselők felszólítanák a közösségi intézményeket, hogy:

„vessenek véget az uniós normák elleni támadásoknak, és addig ne hagyják jóvá a Magyarországnak járó közösségi támogatásokat, amíg fennáll az azokkal való visszaélés kockázata, és amíg a nemzeti hatóságok nem teljesítik a jogállamiság területén megfogalmazott brüsszeli ajánlásokat.

Az előterjesztésről a Népszava szerint várhatóan jövő héten, azaz július 13-án vagy 14-én szavaz az EP állampolgári jogi bizottsága, majd szemtemberben kerülhet a plenáris ülés elé.

Hírdetés

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője hétfőn a közösségi oldalán azt írta, kiállnak a magyar érdekekért.

A kormánypárti politikus a bejegyzésében megosztott egy videót is, melyben a France 24 hírcsatorna kérdezte a jogállamisági eljárásról.

Hidvéghi Balázs azt írta: a riporter “nagyon igyekezett” belé fojtani a szót, “nehogy a nézők véletlenül olyat halljanak, ami nem fér bele a brüsszeli mantrába”. Azonban – mint hozzátette – itt is elmondta: az egész jogállamisági eljárás csak egy ürügy.  

“Magyarországon a jogállam él és virul. Csakhogy a hagyományos keresztény értékek is”

– szögezte le, hozzátéve, hogy Brüsszelt ez zavarja igazán.

“Nem véletlen, hogy ezek az eljárások valahogy mindig olyan országok ellen indulnak, ahol az emberek ragaszkodnak a hagyományos családhoz és az illegális bevándorlás elleni küzdelemhez”

– fogalmazott a fideszes politikus.

Körkép.sk/TA SR/Népszava/MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »