Rybníček marad a Szlovákiai Városok Szövetségének elnöke

Rybníček marad a Szlovákiai Városok Szövetségének elnöke

Richard Rybníček marad a Szlovákiai Városok Szövetségének (ÚMS) elnöke, tájékoztatott Daniela Piršelová szóvivő a szövetség csütörtöki 35. közgyűlése után.

Mint kifejtette, a Szlovákiai Városok Szövetségének alelnökei továbbra is Pozsony főpolgármestere, Matúš Vallo, Nagyszombat polgármestere, Peter Bročka, Kassa polgármestere, Jaroslav Polaček, valamint további szlovákiai városok polgármesterek lesznek. „Az ügyvezető alelnök továbbra is Jana Červenáková marad” – tette hozzá a szóvivő.

„A tárgyalások részét képezte az is, hogy a Szlovákiai Városok Szövetségének szervezeti tagságát úgy kell kialakítani, hogy megszűnjön a félreértés akörül, melyik önkormányzati szövetség kit képvisel” – jegyezte meg a szóvivő. Kiemelte, hogy a városok eddigi kettős tagsága több önkormányzatokat képviselő szervezetben zavaró az állami képviselők, valamint a lakosság és a média számára is.

Hírdetés

Az idő megmutatta, ahhoz, hogy alapvető prioritásokat és változtatásokat tudjunk érvényesíteni városaink lakóinak életének, feltétlenül tisztázni kell, kik és hogyan képviselik majd őket”

– jegyezte meg Rybníček.

Vallo hozzátette, ez a változás egy olyan platform létrehozásáról szól, amelynek egységes filozófiája, szerkezete és erősebb pozíciója lesz a városok érdekeinek védelmében. „A Szlovákiai Városok Szövetsége a városok alapvető és kulcsfontosságú prioritásainak érvényesítésére irányuló nyomásról szól. Ahhoz, hogy hatékonyabban tudjunk működni, erre a változtatásra feltétlenül szükség van” – zárta szavait Pozsony főpolgármestere.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »