Rossi 60

Rossi 60

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya 1964. szeptember 9-én az olaszországi Druentóban született, a település Torino megyében található. Hátvédként futballozott játékos-pályafutása során. A Torino gárdájában nevelkedett, majd megfordult többek között a Bresciában, a Sampdoriában, a német Eintracht Frankfurtban és a mexikói Club Americában.

Legnagyobb sikerei játékosként, hogy az 1991–1992-es szezonban megnyerte az olasz másodosztályt a Brescia gárdájával, valamint az 1993–1994-es idényben pedig elhódította az Olasz Kupát a Sampdoria labdarúgójaként. Marco Rossi a karrierjét 2000-ben fejezte be.

Edzőként eleinte alacsonyabb osztályú olasz klubokat dirigált.

2012-ben került Magyarországra, amikor kinevezték a Budapest Honvéd trénerének, a kispesti klubbal rögtön az első szezonjában bronzérmes lett az NB I-ben.

2014 áprilisában lemondott a Budapest Honvéd FC vezetőedzői posztjáról, mivel öt egymás utáni bajnoki mérkőzésen is vereséget szenvedett csapata. Kilenc hónap múlva visszatért és a 2016–2017-es idényben megnyerte a magyar bajnokságot a Budapest Honvéddal.

Hírdetés

A bajnoki elsőség után ismét lemondott és a felvidéki FC DAC 1904 irányítását vette át.

A dunaszerdahelyi együttessel bronzérmes volt a szlovák élvonalban.

2018. június 19-én nevezték ki a magyar labdarúgó-válogatott élére, a csalódást keltő eredményeket produkáló belga George Leekens helyett…

Bővebben a Puskás Akadémia oldalán, ITT.

(Kép és szöveg: Puskás Akadémia)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »