Ron Paul Intézet: az USA budapesti nagykövete a cigánypályázattal amerikai jogszabályokat is sért

Ron Paul Intézet: az USA budapesti nagykövete a cigánypályázattal amerikai jogszabályokat is sért

Miért bűnöző Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet?

Tegnap került kiposztolásra magyarul és angolul egy ironikusan komolynak szánt ismertetés az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének a kizárólag romák számára kiírt „szakmai fejlesztési” pályázatáról.

E posztnak eddig e blogon 9500-nál több  olvasója volt.

Az angol szöveget elolvasta Daniel McAdams is, az amerikai Ron Paul Béke és Prosperitás Intézet nevű agytröszt ügyvezető igazgatója, aki közölte: a budapesti amerikai nagykövetség nem csak magyar törvényeket sért az etnikai megkülönböztetéssel (diszkriminációval), de amerikai törvényeket is.

McAdams csatolta a munkaügyi minisztérium diszkriminációt tiltó jogszabályait, melyeket az érdeklődők eredetiben és teljességében megtalálhatják az alábbiakban vagy ezen linkre rákattinva:

https://www.dol.gov/general/topic/discrimination/ethnicdisc

A lényeg:

„Az 11246. számú végrehajtási rendelet megtiltja a szövetségi szerződőknek és alvállalkozóknak, hogy diszkrimináljanak a faj, bőrszín, vallás, nem, és nemzeti származás alapján…”

„Az 1964-es polgárjogi törvény VII. része megtiltja a diszkriminációt a munkahelyi alkalmazásnál, előléptetésnél, elbocsájtásnál, fizetésnél, prémiumoknál, munkahelyi képzéseknél, besorolásnál, ajánlásnál és a foglalkoztatás egyéb szempontjainál a faj, bőrszín, vallás, nem vagy nemzeti származás alapján.”

Ugyanennek a törvénynek a VI. része ugyanezt a tilalmat mondja ki „szövetségi pénzügyi segítséggel támogatott programok és tevékenységek estén”.

Az 1972. évi oktatási törvénymódosítások IX. része ugyanilyen alapú, fentebb idézett diszkriminálást „szövetségi támogatást kapó oktatási programokban és tevékenységekben”.

(A további jogszabályokat lásd a fentebb található linket kinyitva.)

Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége magyar állampolgárok belépését tiltotta meg az Egyesült Államokba azért, mert azokat korruptaknak, azaz bűnözőknek minősítette őket bírósági ítélet nélkül.

Ezen az alapon Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti amerikai nagykövete a csak romáknak szóló pályázat kiírása miatt bűnözőnek minősítendő.

Mivel nagykövetsége folyamatosan beleszól a magyar belügyekbe, nem egyszer átláthatóságot követelve, elvárható lenne, hogy végre adjon számot arról, milyen alapon foglalta  és kerítette el Guantánamo stílusban az amerikai nagykövetség Szabadság-téri épületkomplexum előtti térséget és az ezt lehetővé tevő szerződést mindenki számára láthatóvá tegye a követsége honlapján.

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »