Róma utcáin ismét kötelező a maszk használata

Róma utcáin ismét kötelező a maszk használata

Az olasz fővárosban újból kötelező az orrot és szájat elfedő maszk használata szombattól egészen újévig – jelentette be az intézkedést Roberto Gualtieri római főpolgármester csütörtökön.

A főpolgármester közlése szerint a kötelező maszkviselés mindenekelőtt a római belvárosra vonatkozik, ahol a vásárlóutcák és a turisztikai látványosságok zöme található.

Hírdetés

A maszkviselési kötelezettség szombattól egyelőre december 31-ig érvényes, de Roberto Gualtieri megemlítette, hogy ez a szigor akár tovább is tarthat, a maszkviselési kötelezettség hosszabbítható. A szabályok betartását a hatóságok ellenőrzik, a rendelkezést megszegőket 400-tól 1000 euróig terjedő bírsággal büntetik.

A szabadtéri maszkhasználatot júniusban törölték el Rómában. Belső téren 2020 februárja óta kötelező a maszk viselése, ezt azóta soha nem függesztették fel.

A polgármesterek azt szorgalmazzák, hogy a római kormány december 6-tól országosan rendelje el a kötelező maszkviseletet az akkor életbe lépő – és az oltás nélkülieket korlátozó – szigorításokkal egy időben.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »