Rőczey János: A szabadkőműves páholyok.

Szerkesztőségi megjegyzés: Ha hitelt adunk egy világot irányító titkos hatalom létezésének, akkor a sok hozzánk hasonlóan gondolkozó nem társunk lesz, hanem ellenfelünk. (Házik Zoltán)

A Goethe Institut hallgatójaként ismertem meg őket 1972 vagy 73-ban Rosenheim közelében, ahol, mint“Pater Johannes“ szervező képességem révén váltam híressé és meghívtak más „hírességekkel” egyetemben Bad Reichenhallba (Lyon Club és még egy szabadkőműves klub, a Rotary)

Egy Indus matematikust, a japán császár unokáját, Ron x x nevű izraélit, aki Füldenfelsbruckban képviselte államát, ahol az olimpiai vérengzések idején szerencsétlenségből mindenkit lelőttek (terroristát, túszt, pilótát), egy gazdag hollandust, kettő nevére meg nem emlékszem, s engem.

Ott rájöttem, a szabadkőműves páholyok ma csak protekciót biztosító klubok.
Kapcsolati tőkét ígérnek és adnak is. — Ehhez tulajdonképpen joguk is van.
Nem olcsó klub, rendszeresen kell adományozni, viszont nagyon kifizetődő.
Különösen a vállalkozást kezdők számára. Különösen előnyös azok számára, akik orvosi vagy ügyvédi praxist nyitnak.

(Rosenheimben vendége voltam egy fogorvos házaspárnak, ők mesélték, hogy drága, de megéri.)

Európában a felvilágosodás korában váltak híressé, főként, egyértelműen a francia forradalom után, amikor az egyházak megtagadták a szabadság, egyenlőség, testvériség gondolatának támogatását, azért, hogy jogtalan politikai hatalmukat továbbra is biztosítsák. De ezzel cserbenhagyták híveik többségét.

Erre születtek meg a páholyok.
A szabadkőműves páholyok tagjai a polgárság rétegéből rekrutálódtak, akik már gazdagok és egyenrangúnak érezték magukat is. Mi is olyan erkölcsösek, humánusak vagyunk, mint az egyház – mondták ők! Sőt!
Az egyház ellenségei lettek.

Hírdetés

Az egyházak meg kitagadással fenyegetődztek.

Ez a korszak azonban már a múlté:

Sokan gyanakodnak, hogy valamiféle szabadkőműves páholy kezében van ma az egész világ. Melyikében?
Azok is konkurensek! Mint minden gazdag ember. Mind egymással vetélkednek.
Sorrendjük közismert. Sorba állítják őket. Egyelőre büszkék is rá.

A „NYUGAT”, ha nem érdekeiről van szó, hanem pusztán tényekről, akkor tisztességesen informál. No, nem azért, mert felsőbbrendű morállal rendelkeznek, hanem azért, mert a konkurencia, az ellenzék csak erre les. Hogy hibázzanak. Élvezettel, könyörtelenül, lecsap rá, ha bizonyítható az, hogy valótlanságot állítottak az ellenfelek.
S ez a szerencsénk az úgynevezett „szabad világban”, mely egyelőre csak ilyen kicsinységekben szabad. Mert itt, nálunk sem beszélhetünk szabad sajtóról, szabad információról, mert ahhoz nagyméretű tőke, pénz kellene. A „szólásszabadság” pedig csak az ezzel rendelkezők magántulajdona! Reméljük, ugyancsak egyelőre!

A „KELET” még ennyire sem szabad, mert ottan nincsen konkurencia, nyilvánosságra kerülő konkurencia. Ott, olyan tényeket is le lehet tagadni, amit mindenki lát.
Például hogy a Holdra szállt az ember. Kínában nem tudták. Csak azok, akik külföldi tv-hez, nyugati információhoz jutottak.
A tényekről tehát a „NYUGAT”, mivel nem érdekeiről van szó, hanem pusztán tényekről, tisztességesen informál. Például a tudomány területén is. Ha ellenőrizhető!

Végül is, előbb-utóbb, ami számunkra fontos, kiderül.
Rá lehet ma is jönni, ha valaki alaposan gondolkodik, nem elfogult, nem sértődött, hanem a jövőre és utódaira gondol.

Lehet, hogy mégsem, de akkor legalább tisztességesek maradtunk.

S ez a legfontosabb!

EU, Wetzlar, 2016.január 5.

Rőczey J. János
Kárpáti Harsona főmunkatársa


Forrás:karpatiharsona.info
Tovább a cikkre »