Ripacsnak tartja Magyar Pétert Kubatov Gábor

Ripacsnak tartja Magyar Pétert Kubatov Gábor

A Fidesz pártigazgatója szerint Gyurcsány állócsillag, akivel továbbra is számol.

A Fidesz mozgósítási rendszerére a legbüszkébb eddigi eredményei közül Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Az Index és az ATV közös műsorában arról beszélt, hogy a kormánypárt egy nap alatt el tud jutni 1 millió emberhez, ami még Európában is példátlan szinte.

„Hát persze” – vágta rá azonnal arra a kérdésre, hogy létezik-e a Kubatov-lista. Szerinte legális választói adatbázisa van a Fidesznek, mint ahogy van DK- vagy épp Momentum-lista. Húsz éve gyűjtik a választók aláírásait, és „brutális munkát” tettek ebbe. „Nagyon sok adat összegyűlik úgy emberekről, hogy ők ezt akarják. Az van a nyilatkozaton rajta, hogy ő kapcsolatot szeretne velünk tartani.”

Kubatov Gábornak nyomtatott listája van a Fidesz választóiról, így ha megszűnne az internet, akkor is el tudnának jutni minden szavazójukhoz. Komoly mozgósításra szerinte akkor van szükség, „ha úgy érzed, hogy van kihívód.” Ez idén Magyar Péter volt, ismerte el. A mozgósítás akár 4-5 százalékot is hozhatott pluszban szerinte, amire most nagy szükség volt.

„Beletettünk minden erőnket, és kivettünk belőle minden tapasztalatot” – fogalmazott a Fidesz pártigazgatója, és arról beszélt: már a 2026-os választásra készülnek. Hosszú listája van arról, hogy a következő kampányban miként lehetne megkönnyíteni az aktivisták munkáját, és még hatékonyabban elvinni a szavazókat az urnához.

„Állócsillag a politikában Gyurcsány Ferenc. Egy karizmatikus ember, amit a túloldalon tulajdonképpen más politikusban nem látunk. Van benne lendület és van benne strukturált gondolkodás, ami az ellenzék többi tagjánál nem látható” – mondta Kubatov, amikor a DK elnökéről kérdezte Rónai.

Hírdetés

A Fidesz politikusa szerint Gyurcsány egy darabig komoly ellenfél volt, de a kormányzása és az őszödi beszéd megpecsételte a további sorsát. „Mindig az lesz” – válaszolta arra a kérdésre Kubatov, hogy a Fidesz ellenfélként tekint-e még Gyurcsányra.

Magyar Pétert egy ripacsnak tartja Kubatov, szerinte a Tisza Párt vezetője a beszédeiben mindig csak magáról beszél, és ez őt irritálja,. A Fidesz pártigazgatója úgy számol, hogy Magyar a Fidesz táborából csak 2 százalékot vitt el, a többit baloldalról szipkázta el.

Azért tartja baloldalinak a Tisza Pártot, mert a jobboldali tábor 2 százaléka szereti csak Magyart, és szavazói 98 százaléka baloldalról jön.

Kubatov nem tudja elképzelni, hogy Magyar Péterrel valaha kormánykoalíciót kössön a Fidesz. Ő nem is szívesen tartózkodna egy légtérben a Tisza Párt alelnökével, mert szerinte Magyar „megverte a feleségét.” A fizikai és verbális bántalmazásról Varga Judit beszélt Hajdú Péter műsorában. Kubatov azt mondta, hogy mindenki sejtette a Fideszben, hogy valami nincs rendben Vargáék házasságában, de „egy családi ügynek” tartották.

Kubatov azt is elárulta a műsorban, hogy a baloldalon egyetlen reményt keltő dolgot látott az elmúlt években: Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke piros-fehér-zöld karkötőt viselt egyszer.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »